Boc și ”specialiștii” au lăsat Biblioteca Academiei fără curent, internet și gaz. Aceasta e o lucrare simplă, dar urmează Metroul: ”Țineți-vă bine!”


”Doreii” care au lucrat pe strada Kogălniceanu, la un proiect simplu, au reușit în timpul șantierului să taie curentul, internetul și gazul la Biblioteca Academiei. Activistul civic Szakats Istvan face o paralelă între acest proiect mic, la suprafață, cu proiectul metroului, care va traversa Clujul și va avea în cale toate rețelele orașului. 

Acesta avertizează că trebuie să ne înarmăm cu răbdare, pentru că avariile s-ar putea ține lanț, dar și atunci ”specialiștii” vor fi de vină.

S-au tăiat la Biblioteca Academiei, cu ocazia reamenajării străzii Kogălniceanu, în ordine, precum urmează:

1. gazul (ditai magistrala, țâșnea gazu’ de numa’) apoi

2. căblocu’ de curent de 380 (de nu mai mergea liftul în clădire) și apoi

3. căblocu’ de net, de își dădeau hotspot academicienii big time. Toate acestea în 3 zile, și numai la Academie. Lucrarea de pe Kogălniceanu e foarte-foarte mică și de suprafață în comparație cu cele 9 stații de “metrou” (unele mai mari ca un teren de fotbal și mult mai adânci) care “urmează” a fi săpate.

Dar hei, dacă academicienii au rezistat, dară nu ne-om smiorcăi noi. Avem și noi hotspot, picioare să urcăm scările, și lemne - măcar pe un an așa, în tot orașul, deodată.

PS. Rog nu o dați pe Dorei migranți etc. Primăria ar trebui să aibă hărți pentru toate lucrările.

Brace yourselves, "metroul" is coming”, a notat activistul civic clujean Szakats Istvan, făcut ”hater” de primarul Emil Boc, pentru că se împotrivește proiectelor inovatoare ale Clujului.

Emil Boc a spus că el vrea să reducă traficul cu metroul și centura, iar ”hateri” ca Szakats se opun.

Repet pentru cei care scriu în afara subiectului, aveți cadrul prin care s-a aprobat acest proiect (…) Vă invit să mergeți alături de Szakáts la o bere… Dar cei care vă plângeți, vin apoi și tot pe dvs vă întreabă… Cei care vin să întrebe, să vă întrebe pe dumneavoastră și pe Szakáts, când vă mai plângeți că stați blocați în trafic (…) Eu cu specialiștii m-am bătut să căutăm soluții, să găsim bani. Aceste demersuri nu le-am făcut de ieri de azi, specialiștii au spus că la Cluj-Napoca nu funcționează nici tramvai, nici monorail, ei ne-au spus că nimic nu e mai benefic decât metroul. Eu ce să le spun specialiștilor, că facem altceva că așa vrea  Szakáts Istvan? Păi să meargă Szakáts să facă proiecte. Mie specialiștii mi-au spus că trebuie proiectul metrou și centura metropolitană. (…) Primăria n-a spus niciodată că unul este mai important decât celălalt. Și proiectul centurii și metroul erau incluse în PNRR, în vremea miniștrilor Boloș și Bode. Apoi a venit Drulă și a fost la Comisia Europeană și a spus că centura nu intră în PNRR că nu e proiect verde, eu ce trebuia să fac dacă așa s-a negociat?”, a comentat Emil Boc.

360084307_6357310707678939_3519475134015594363_n.jpg

Foto: Emil Boc, conducând lucrările de pe strada Kogălniceanu, în timp ce ”specialiștii” îl ascultă. Ulterior, dacă îl întrebi spune că el nu are nicio decizie și că ”specialiștii” hotărăsc totul

Comentarii Facebook