Boc se plânge că munca la stat e tot mai grea: ”La privat e mai ușor. Toată lumea invidiază viața la stat”


Primarul Emil Boc susține că munca la stat este tot mai grea și solicitantă. 

Joi dimineața, moderatorul emisiunii de la Napoca FM, Lucian Danciu, l-a întâmpinat pe Emil Boc cu îndemnul, amical, ”La muncă!”, în deschiderea emisiunii. Primarul a intrat în joc și a început să se plângă: ”Nu avem ce face. La privat e mai ușor. Toată lumea invidiază viața la stat, viața la stat! Nouă nu ne-a fost cu noroc. Nu am avut noroc în 2020 să am nicio zi de concediu. Nu s-au aranjat astrele”, a comentat Emil Boc.

Moderatorul i-a atras atenția edilului că toți clujenii au cam stat blocați prin case în 2020. ”Cum zicea mama: E rău cu lucru, dar mai rău fără lucru!”, a glumit Emil Boc. 

Primarul nu spune nimic despre lefurile mari de la buget. Spre exemplu, cei de la Prefectura Cluj primesc un spor de 30% la salarii, pentru că sunt în linia întâi a luptei cu COVID-19.

Salariile celor din Primăria Cluj-Napoca nu cresc în 2021, dar sunt oricum dublate față de anii trecuți: director general 16.391 lei, arhitect şef 16.391 lei, şef birou 13.157, poliţist local debutant 4.583 lei, portar 4.748 lei, bucătar 5.748 lei, şofer 5.665 lei, muncitor necalificat 3.861 lei.

Dovadă că munca la stat este foarte atractivă stă faptul că în instituțiile de stat sunt ”clanuri” de familii. 

Comentarii Facebook