Boc: Nu săracul primar din Baciu e neapărat de vină că în Baciu nu e nicio creșă


Primarul Emil Boc spune că el a triplat locurile în creșe, dar cei din Baciu nu fac nimic. 

Avem la creșe, din toamnă, față de ceea ce s-a terminat în iunie, 576 de locuri în plus. Am convins miniștrii să revină la distanțarea firească, ca la grădiniță și să nu pierdem locurile existente. Am aprobat o organigramă nouă, prin care angajăm 32 de persoane, pentru a pune în valoare numărul locurilor din creșele nou create și terminate anul trecut. 

Prin modificarea ordinului de distanțare avem un plus de 224 de locuri în creșe și 352 prin faptul că angajăm 32 de persoane, acum prin modificarea organigramei. Așa avem 576 de locuri în plus.

Vom termina 90 de locuri pe strada Meziad, am aprobat o creșă în Parcul Feroviarilor. Avem în pregătire creșa de pe Câmpului, pentru extensie. Sunt 3 creșe pe care dezvoltatorii imobiliari le fac pe zona Oașului. 

E un subiect real care doare și de care mă preocup tot timpul. Mă bucur că am reușit în timp real să ajut. Dacă îți dai silința poți găsi soluții. De asta tot vorbesc eu de Baciu și de nu știu care. Mă fraților, dați și voi ceva. Faceți și voi ceva pentru comunitatea voastră. O creșă, măcar. Să ai 20.000 de locuitori și să nu ai o creșă spune mult. Poate nu sărcarul primar e cel neapărat… Împreună cu Consiliul Local trebuie să gândească o soluție. Să spună că au o problemă. 

Presiunea pe Cluj-Napoca nu e din Cluj-Napoca. Avem și noi o presiune, dar populația Clujului nu a crescut în acești ani. Au crescut cu zecile de mii cei din preajma noastră. Noi am triplat numărul de locuri în creșe și nu cred că a trecut un an fără a construi o creșă. 

Floreștiul construiește o creșă. Apahida are și mai au în lucru”, a declarat primarul Emil Boc. 

Primarul a spus că legea zonelor metropolitane, dacă va fi aprobată, va da posibilitatea de a fi găsite terenuri în zonele cu probleme unde să fie ridicate creșe, în Baciu sau în alte localități. 

Comentarii Facebook