Boc i-a dat replica lui Banciu, care a spus că avem ”un oraş de rahat“ și poluat


Emil Boc i-a dat o replică realizatorului TV, Radu Banciu, care a spus că Clujul este ”un oraș de rahat”.

Băiatul ăla care a terminat la Cluj, nu? Să ştiţi că n-am văzut toate intervenţiile, n-am timp să le urmăresc chiar pe toate”, a răspuns Boc şi a vorbit despre studiul conform căruia Clujul este pe locul 2 în România la poluarea aerului.

Aici e ceva discordant pentru că până acum toate studiile internaţionale, nu vorbesc de cele ale noastre, plasează Clujul pe un loc foarte bun, inclusiv în ceea ce priveşte calitatea aerului. Acel studiu este un pic disonant, deşi diferenţele nu sunt foarte mari. Cred că trebuie coroborat şi cu alte studii. Bine-înţeles, noi ne uităm cu atenţie şi nu neglijăm nicio opinie care apare”, a susţinut Boc.

Studiul elvețian făcut de AirVisual, un ONG elveţian, arată că în Cluj-Napoca aerul nu era la fel de ”pur”, precum arăta un studiu realizat acum câțiva ani și folosit electoral intens de primarul Emil Boc. Studiul vechi se baza pe datele colectate de la 2 stații de măsurare a calităţii aerului, faţă de 30 - 40 de staţii câte sunt într-un oraș precum Berlinul, care atunci a ieșit mai rau decât orașul de pe Someș.

Studiul realizat acum de elvețieni plasează Clujul pe locul doi în țară în privința poluării, după Iași. Primarul Emil Boc spune să îi vine greu să creadă datele. ”Sunt două lucruri clare în materie de calitatea vieţii: toate studiile internaţionale plasează Clujul pe primul loc în România şi consideră că este un oraş de referinţă pentru centrul şi estul Europei. Apoi, apare în studiu ceva legat de poluarea cauzată de maşini. Eu nu cred că din acest punct de vedere la Cluj poate fi mai rău decât în Capitală. Într-adevăr la Cluj sunt multe maşini, dar Bucureştiul se sufocă din cauza numărului mare de maşini”, a mai adăugat Boc, conform Adevărul. 

Vezi AICI datele studiului AirVisual.

Comentarii Facebook