Boc este îngrijorat și urmărește de la început haosul creat de un constructor pe strada Victor Papilian - VIDEO


Primarul Emil Boc spune că este îngrijorat și că a fost atent încă de la început la problemele create de constructorul de pe strada Victor Papilian, din cartierul Europa.

Este o problemă pe care o urmărim din primul moment, în care am fost sesizați. Autorizația este suspendată, lucrările sunt oprite și plângerea penală este făcută împotriva investitorului pentru continuarea lucrărilor. 

Inspectoratul de Stat în Construcții a dat în 13 august dispoziția de a pune în siguranță lucrarea, să nu se mai agraveze. Adică să umple groapa la loc cu pământ. Aceasta a fost principala cauză a declanșării unor probleme de stabilitate a terenului. Avea termen 25 august să pună pământul.

În 25 august, am constatat că nu s-au făcut lucrările și am convocat Comitetul local pentru situații de urgență și prima decizie luată a fost de a mandata Primăria municipiului Cluj-Napoca să înainteze imediat o ordonanță președințială, prin care să oblige investitorul să umple cu pământ groapa. Dacă nu o face el, o va face Primăria pe cheltuiala investitorului. Azi, înaintăm acțiunea în instanță.

Vom face o expertiză pe străzile afectate, Victor Papilian, Tudor Arghezi și încă o stradă cu potențial de a fi afectată. Termenul este 31 august și dacă nu o face investitorul, o va face Primăria pe cheltuiala investitorului, pentru a ști ce e de făcut, pentru a nu mai fi alunecări de teren pe tot arealul. Dacă nu face investitorul, vom face noi și vom vedea ce lucruri trebuie făcute”, a spus primarul Emil Boc. 

Boc a spus că prejudiciul va trebui să fie stabilit de procurori. ”Noi vom face lucrările, dacă el nu le face. De aia sunt pus primar și președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Eu procedez conform legii. Acolo este o chestiune privată. Strada e privată, nu este publică. Prima dată Inspectoratul de Stat în Construcții i-a spus privatului să își rezolve problema. Dacă privatul nu rezolvă, autoritatea statului nu poate sta pasivă să vadă cum cetățenii ceilalți suferă. Vom interveni noi prin instanță, pe hotărâre a unui judecător, faci lucrarea și apoi recuperezi banii”, a mai spus Emil Boc. 

Oamenii din zonă au semnalat problemele, dar spun că până când problema nu a ajuns în vizorul opiniei publice au fost ignorați. 

Comentarii Facebook