Vineri 30 Septembrie

Boc este așteptat în continuare la festivalul Khetane de la Pata Rât: „Haideți să vedeți cum e viața printre gunoaie”


A trecut prima zi a festivalului „Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate din Cluj-Napoca, însă edilul Clujului nu pare să-și fi făcut apariția la acest eveniment. Asta deși primarul Clujului a fost invitat chiar de romii de la Pata Rât. Organizatorii evenimentului au realizat și un videoclip cu cei care îl invită pe Boc să vadă cum e viața printre gunoaie.

Festivalul Khetane, de la Pata Rât, se dorește a fi un strigăt al comunității, care vrea să fie auzită. Evenimentul are loc în acest weekend și este organizat chiar lângă un punct de colectare a deșeurilor. Întrebarea este dacă oficialii Clujului vor ajunge într-un final și la acest eveniment cultural. Până la această oră, administrația locală nu pare prea interesată de distracția de la Pata Rât. 

Vă invităm să veniți la concert la Pata Rât să vedeți viața printre gunoaie unde trăim noi”, a fost invitația unei alte femei din comunitate.

Festivalul pornește de la dorința locuitorilor din Pata Rât de a avea propriul lor festival care să ofere un program cultural alcătuit după preferințele lor. Timp de 3 zile, în perioada 12-14 august, în cadrul Khetane vor avea loc evenimente culturale: concerte, proiecții de film, prezentări de modă, dezbateri, activități pentru copii etc., toate gândite și adaptate special pentru a facilita interacțiuni sociale incluzive. Festivalul se adresează celor peste 2000 de persoane din Pata Rât, dar și locuitorilor din Cluj. Accesul în cele trei zile de festival este gratuit. 

Foto: radiopata.ro

Comentarii Facebook