Sambata 26 Noiembrie

Boc către clujenii care au construit ilegal, fără autorizație, pe Valea Chintăului: Să fie o lecție pentru toată lumea…


Clujenii care au construit ilegal pe Valea Chintăului solicită acum posibilitatea de a intra în legalitate. Emil Boc le-a spus că va vedea ce se poate face, dar că soarta celor de pe Valea Chintăului trebuie să fie o lecție pentru toată lumea. 

Am creat un grup de lucru… suntem mai mulți vecini care locuim aici de mai multă vreme.  Am vrea să vă întrebăm ce am putea face să intrăm în intravilan. Noi suntem într-o zonă extravilană. Noi suntem a doua generație care încercăm să intrăm în legalitate. Zona este chiar la intrare în comuna Chinteni, suntem înconjurați de trei drumuri pietruite, vis-a-vis de drumul asfaltat”, a reclamat Mihail Tarcea, un clujean care locuiește pe Valea Chintăului, într-o zonă cu case construite ilegal, fără autorizație.

Primarul Emil Boc a spus că arhitecții, care actualizează Planul Urbanistic General al Clujului, vor vedea dacă zona va putea intra în legalitate, adică în intravilan.  

Vreau să fie o lecție pentru toată lumea. Nu construiți în afara legii, pentru că nu aveți utilități, nu aveți contracte cu lumina, nu aveți lucruri legale. Nu veniți la Primărie distinși cetățeni ai Clujului, după ce s-a produs răul pentru că este foarte greu să reparăm o dată ce răul este produs. Sunt foarte multe imobile 

Sunt foarte multe imobile care s-au construit. Am aplicat amenzi mari. Clujul nu poate fi ținut sub control, dacă nu toți respectăm legea orașului. Repet, răul este făcut. Nu de dvs, probabil că alții au făcut aceste construcții despre care vorbiți, fără acte, cadru legal, autorizație. Încercăm în măsura în care viziunea de dezvoltare a orașului coincide cu ce aveți dvs acolo să vă sprijinim. Asta este valabil pentru toți cei care sunt în astfel de situații.

Repet, Primăria are toleranță zero față de construcțiile ilegale. Vă respectăm, sunteți cetățeni ai Clujului, dar legea ne unește pe toți. Primăria este mandatat de cetățeni să fie gardianul respectării jocului”, a declarat primarul Emil Boc. 

Acesta a spus că arhitecții care actualizează Planul Urbanistic General al Clujului vor vedea dacă zona despre care s-a vorbit va putea intra în legalitate. 

Oamenii solicită din 2011 rezolvarea problemei, iar între timp numpărul caselor ilegale s-a dublat pe Valea Chintăului. ”Toate construcțiile care au fost construite ilegal sunt sancționate cu amendă și cu desființare în caz de nereglementare conform legislației. Situația legală ar putea veni, dacă PUG ul ne va permite, dacă nu își vor urma cursul legal: instanță, demolare și intrare în situația anterioară construcției ilegale. Alte căi nu există. Primăria monitorizează situația, iar PUG -ul va reglementa. PUG -ul va analiza dacă este posibil ca acolo utilitățile să facă față dezvoltării locuințelor, există infrastructura edilitară corespunzătoare, există drumuri și celelalte lucruri alternative. Nu poți să creezi ad hoc comunități, fără apă, fără drumuri, fără curent numai pentru cineva a pus țăruș și a spus că face ce vrea pentru că este terenul lui. Căutăm soluțiile legale posibile, dar doar în condițiile legii. Toate sunt amendate și cu procese pe rol, iar dacă nu se poate găsi soluție tehnică și urbanistică urmează soluția de demolare”, a mai spus primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook