Boc a plantat copaci în Piața Păcii numai pentru poza de Facebook. După ședința foto, copacii au fost scoși - VIDEO și FOTO


Primarul Emil Boc s-a fotografiat în Piața Lucian Blaga, fosta Piața Păcii, cum planta copaci, care apoi au fost scoși pentru a se continua șantierul.

Copacii au fost scoși luni dimineața, probabil nemaifiind necesari pentru o nouă ședință foto, urcați în camionete și duși. Nu se știe care a fost motivul, dar se poate vedea și în fotografia în care apare primarul Emil Boc că rădăcinile copacilor nu sunt complet băgate în pământ, semn că au fost puși provizoriu acolo.

Managerul de proiect, directorul tehnic al Primăriei, Virgil Porutiu, a declarat că arborii au fost scoși pentru că nu făceau destulă umbra.

"S-a luat decizia de către arhitectul proiectului sa fie înlocuiți cu alții cu coroana mai bogata, să poata face mai multă umbră. Sa nu asteptam sa creasca. Se planteaza Platanus acerifolia. Diferentele sunt date de taierile de formare ale coronamentului. Cei din aliniamentele stradale au forma columnara, iar cei prevazuti pentru zona terase au o forma evazata, care va permite umbrirea zonei intr-o perioada mai scurta de timp”, a spus Poruțiu.

page.jpg

Boc a plantat copaci în mjlocul trotuarului în Bună Ziua. Clujenii sunt șocați - FOTO

20200727_143628.jpg

20200727_143612.jpg

page.jpg

Foto: Stânga în ziua ”plantării”, dreapta situația de acum

Comentarii Facebook