Boc a mers în vizită la Centrul social de urgență. Ce condiții a descoperit acolo


Primarul municipiului Cluj-Napoca a mers în ”inspecție” vineri în Centrul social de urgență, pentru a verifica dacă sunt asigurate condiții decente pentru cei care se cazează acolo.

Am vizitat Centrul social de urgenta cu scopul de a ma asigura, in contextul anotimpului de iarna , de existenta conditiilor decente de viata pentru cei care locuiesc temporar in Centru. Centrul social de urgenta asigura conditii bune de locuire, igiena si hrana”, anunță Emil Boc.

Hrana la Centrul Social de Urgentă este asigurata de catre Primarie si de catre urmatoarele structuri/asociatii de caritate:

- Biserica Ortodoxă ”Buna Vestire” - Iris, preot Ambrosie Boca;

- Biserica ”Sfânta Treime” str. Bisericii Ortodoxe, preot Cristian Baciu;

- Asociația Misionarii lui Padre Pio, str. Anatole France, nr. 39, Cluj-Napoca;

- Asociația ”O masa caldă”;

- Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului în cadrul Programului ”Masa săracilor în Cluj-Napoca și Florești”.

De asemenea, Boc a precizat că a discutat cu persoanele cazate în centru și despre posibilitatea unor subvenții de chirie.

”Am discutat cu cei cazati in Centru despre posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru plata unei chirii. Vom acorda sprijin pentru pregatirea dosarului de eligibilitate. Primaria acorda o subventie de pana la 1.300 ron la plata chiriei pentru persoanele cu venituri mici ( sub 900 ron pe membru de familie sau 1.500 ron persoane singure)”, a mai precizat primarul Clujului.

Primaria municipiului Cluj-Napoca detine 160 de locuri in centrele sociale si de urgenta, în care persoanele cu situații sociale dificile se pot caza temporar.


Comentarii Facebook