Bob de vară pe pârtia din Feleacu - FOTO

 

Pe pârtia Feleacu va fi amenajat în această din primăvară un bob de vară, o instalație cu o lungime de 1413 de metri și 27 de viraje.

 

Este format dintr-o linie de rulaj care coboara in serpentine de la cota 740 la cota 640 pe amplasamentul partiei de schi, respectiv pana la statia de intoarcere, continuand pe traseul teleschiului, pe partea stanga, care nu este utilizata de schiori, pana la statia de actionare.

 

Linia de rulaj se monteaza pe suporti metalici care se monteaza cu suruburi in fundatie de beton armat care este turnata sub nivelul suprafetei terenului actual. Pe linia de rulare, se monteaza echipamentele de transport care sunt utilizate de turisti. Acestea coboara sub actiunea gravitatiei de la statia de actionare la statia de intoarcere, pe linia de rulare si sunt tractate inapoi la statia de actionare folosind instalatia teleschiului. Echipamentele au sisteme de securitate incorporate care nu permit depasirea vitezei admise la coborare”, anunță aministratorii pârtiei Feleacu.

 

Amatorii de distracție vor avea acces la această instalație folosind o cartela de trecere.

 

Fata de varianta cu amplasamentul pe partia de schi, exista o solutie mai convenabila, si anume ca amplasamentul sa fie inafara partiei de schi, in partea estica, aceasta fiind recomandata de unii dintre furnizori deoarece nu necesita demontarea bobului de vara pe timp de iarna. Aceasta solutie nu este realizabila momentan deoarece beneficiarul investitiei nu a finalizat procedura de concesionare de la Consiliul Local al comunei Feleacu pentru suprafata de teren necesara acestei solutii”, au mai precizat administratorii pârtiei. 

 

Instalația pentru bob ar urma să fie finalizată în acest an, dar investitorii nu au precizat încă o dată exactă.

Comentarii Facebook