Bloggerii lupta cu E-ON Gaz in Consiliul Local! Muncitorii sapa Clujul in liniste pe banii nostri


Un grup de bloggeri au "descins" in Consiliul Local pentru a cere masuri impotriva E-ON Gaz, care a realizat in cateva luni 600 de spargeri in oras.

"Doresc sa schimb numele de "Cluj Capitala Culturala Europeana 2012" in "Capitala Culturala Europeana a Gropilor 2012". Am aflat ca E-ON Gaz a mai anuntat inca 400 si ceva de gropi, asta dupa ce am stat de vorba, in calitate de jurnalist, cu domnul Radu Moisin. Nu ne deranjeaza ca se intervine. Poate in anumite situatii sunt urgente, dar consideram ca numarul gropilor este mult prea mare si in unele cazuri gropile nu se acopera conform normelor", a spus Liviu Alexa.

Primarul interimar, Radu Moisin, i-a feliitat pe protestatari, dar a venit cu vesti proaste. "Pana acum sunt 599 de spargeri. Mai este una pana la 600, care este posibil ca a fost facuta in cursul zilei de azi. Campioana la spargeri este strada Donath cu 25 de spargeri. Pana acum s-au dat amenzi de 24.000 de lei noi, sigur ca se pot da si mai multe amenzi. In urma acestei campanii publice m-a sunat directorul E-ON Gaz si m-a anuntat ca mai urmeaza spargeri in Cluj-Napoca. Motivul pentru care cei de la E-ON Gaz spun ca spargerile sunt necesare este faptul ca exista scurgeri de gaz, ceea ce le-ar pune viata in pericol clujenilor. De aceea, pana de Pasti, acestia au mai anuntat ca vor fi facut inca 400 de gropi", a spus Radu Moisin.

 

Bloggerul Liviu Alexa, despre gropile facute de E-on Gaz in Cluj: "Cluj, Capitala Culturala Europeana a Gropilor 2012"

 

Vezi revendicarile bloggerilor:

1. Va rugam sa nu uitati ca si dumneavoastra locuiti in acest oras si ca nu era nevoie de interventia noastra, daca dumneavoastra v-ati fi sesizat anul trecut, cand au existat situatii similare.

2. Va solicitam adresarea unei scrisori oficiale managementului din Germania, nu conducerii E-On Gaz Romania, redactata in limba germana si care sa contina o descriere completa a situatiei existente in acest moment si o invitatie la o intalnire la nivel inalt intre reprezentanti ai Consiliului Local si ai companiei mama.

3. Va solicitam sa obligati Politia Comunitara, precum si Directia Tehnica din Primarie, sa demareze de urgenta verificari ale modului in care E-On Gaz a intervenit pe strazile din Cluj-Napoca si felul in care compania s-a achitat de obligatiile pe care le are ca prestator de servicii publice. in cazul in care se vor constata neconcordante sau abateri, va rugam sa solicitati acestori doua entitati sa amendeze drastic E-On Gaz Romania.

4. Va rugam sa adresati o scrisoare oficiala Autoritatii Nationale pentru Reglementare in domeniul Energiei, prin care sa ii informati asupra gravelor erori operationale si de management pe care E-On Gaz le-a facut in Cluj-Napoca.

5. Va rugam sa chemati reprezentantii E-On Gaz in cadrul unei sedinte de Consiliu Local, pentru a cere explicatii asupra felului in care se va interveni pe arterele Clujului in urmatorii trei ani, avand in vedere recentul anunt de reabilitare a retelei de gaze de pe mai multe strazi importante ale orasului.

Intre timp, muncitorii E-ON Gaz isi vad mai departe de "treaba" si sparg strada dupa strada. Una dintre ultimele este Calea Floresti cu o spartura cate "toate zilele".

Comentarii Facebook