Blocuri de 5-6 etaje între case la Cluj-Napoca, fără studiu de trafic


Consilierii locali din Cluj-Napoca vor avea de avizat mai multe proiecte imobiliare în zone și așa aglomerate, despre care localnicii au emis reclamații și au cerut blocarea inițiativelor.

Unul dintre blocuri este cel de pe strada Constantin Brâncuşi 119 ce va avea o înălțime de (S+P+5E+ER), adica 6 etaje, ultimul fiind retras, o șmecherie găsită de arhitecți pentru a mai înghesui câteva apartamente și de a încerca să astupe gura vecinilor care se plâng că rămân fără lumină naturală. Pe strada Constantin Brânuși sunt și acum în construcție două imobile cu peste 50 de apartamente, în condițiile în care traficul este sugrumat în fiecare dimineață și în fiecare seară.

Noul bloc ridicat de SC Covaciu Construct SRL pe o parcelă de 1.000 mp va avea accesul din strada Constantin Brâncuși.

Pe strada Decebal, aproape de centrul Clujului, apare un alt bloc cu S+P+4E+ER. Imobilul va lua lumina contrucțiilor existente, dar acest lucru nu a oprit proiectul, cu toate că vecinii s-au plâns. Constructorul, Nicolae Paşca a avut câștig de cauză, și e la un pas de a primi autorizația de construcție pentru blocul ridicat pe 500 de mp. 

În vecinătate, apare un alt imobil cu cinci etaje și un etaj retras, beneficiar fiind SC Harshad International SRL, despre care iarăși localnicii au spus că este ”îndesat” între case, constructorul având la dispoziție numai 630 de mp.

Toate aceste locuințe vor aglomera traficul și mai mult, cu toate că primarul Emil Boc a promis să nu se va mai construi până când nu vor fi găsite soluții de trafic.

Comentarii Facebook