Blocul construit de politistul Radu Ciorca in Apahida "crapa": dejectiile s-au revarsat in garaje FOTO


Blocul cu 50 de apartamente construit de inspectorul principal Radu Simion Ciorca, adjunctul sefului DIAS Cluj, "crapa" din toate incheieturile. Locatarii s-au trezit cu dejectiile in garajele de la demisol.

 

Constructia imobilului cu 50 de apartamente a fost finantata de trei persoane: politistul Radu Ciorca, cumnatul acestuia, Radu Nicolae Pacurar, si Cristian Marius Campan. Locatarii imobilului se plang ca, inca de la inceput, au fost probleme si ca dupa ce au platit cu banii jos cu greu au mai dat de constructor, firma SC Activ Holding SRL, pentru a remedia sau completa lucrarea.


"Blocul trebuia predat in 29 octombrie 2010 si nu a fost predat nici in februarie anul acesta. Nu s-a montat nici curentul, trebuia sa asfalteze toate aleile de acces, trebuia sa faca drenaj la garaj, dar nu au facut nimic. In plus, parcarile nu au fost amenajate in exterior si ne tot spun ca se vor face", a declarat pentru Stiri de Cluj I.M., un locatar din ansamblul imobiliar construit de politistul Ciorca.

De cateva zile, insa, locatarii blocului au alte probleme: conductele de canalizare, care au fost montate pe tavanul garajului aflat la demisol, au cedat si toate dejectiile locatarilor s-au deversat pe masinile si bunurile oamenilor.

"A cazut canalizarea in garaj pe vreo 6 metri. Conductele din garaj au fost amplasate la un 1,8 metri inaltime si din cauza lucrarilor slabe au cedat si dejectiile s-au deversat in garaj. Politistul Ciorca si cei care au construit trebuiau sa faca drenaje pentru ca tot ceea ce ploua de pe blocuri sa aiba unde sa se scurga, nu sa fie aduse in canalizare. Au cazut tevile si este apa de 30 de centimetri", a mai povestit I.M.

Locatarii povestesc ca au sesizat constructorul, care a trimis un muncitor pentru a "vedea ce este de facut. Dar ce poate face un singur om? Nimic!".

I.M. a sunat la protectia consumatorilor, dar a fost directionat spre Inspectoratul de Stat in Constructii, unde urmeaza sa depuna o plangere pe numele celor care au construit "de mantuila" blocurile din complexul rezidential.

"Eu le-am spus ca daca nu vin si repara toate stricaciunile atunci voi face plangere. Eu am fost de buna credinta si am platit apartamentul meu, care are 48 de metri patrati, cu banii jos. Am dat pe doua camere 24.000 de euro si pe garaj inca 3.500 de euro. Am platit totul in 2010 si pe banii mei trebuie sa beneficiez de anumite servicii, dar aici se pare ca vanzatorul face ce vrea si nimeni nu-l trage la raspundere", a mai spus I.M., revoltat.

Primarul comunei Apahida, Ionel Farcas, a declarat pentru Stiri de Cluj ca atat timp cat problemele sunt in interior tine de constructor si administratia locala nu poate interveni.

Politistul Radu Ciorca nu a putut fi contactat, fiind "plecat la exercitii cu baietii", dupa cum a declarat o colega de-a lui din cadrul IPJ Cluj.

Constructia ansamblului rezidential din Apahida a inceput in 2008 si, in total, cei trei asociati ar fi investit suma de 700.000 de euro, bani care nu se regasesc in declaratia de avere a politistului Radu Ciorca, potrivit unui articol publicat in 2008 de evz.ro.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Radu Ciorca a declarat pentru Stiri de Cluj ca a fost trimis un instalator pentru a remedia problema aparuta. "A fost o scurgere in beciuri si am inteles ca a fost trimis un instalator, care sa remedieze defectiune. Acolo sunt trei blocuri, dintre care unul a fost vandut catre firma Active Holding", a spus Ciorca.

 

Acesta a mai adaugat ca toate cheltuielile legate de reparatii sunt suportate de catre firmele care au construit imobilul.

 

 

Comentarii Facebook