Blochezi pista de bicicliști din Cluj-Napoca! VEZI cum vei fi PENALIZAT

 

Clubul de Cicloturism ”NAPOCA” (CCN) a relansat campania de atenționare prin autocolante pe parbrizul șoferilor care blocheaza pistele de biciclete din Cluj-Napoca.

 

Prin aceasta campanie, desfasurata si in anii trecuti, in mai multe serii, CCN incearca sa compenseze, macar partial, lipsa de implicare adecvata pe acest subiect a autoritatilor abilitate sa aplice legislatia rutiera, si anume Politia Rutiera si Politia Locala, datoare sa impuna respectarea normelor legale, dar care din pacate ignora sistematic amploarea si gravitatea fenomenului de blocare cu masini a pistelor de biciclete, practica pentru care legea prevede interdictie expresa si sanctiuni, prea putin insa aplicate de autoritati.

 

Autocolantele au textul principal "Stationati ilegal pe o pista de biciclete! / Acum ati primit o atentionare amabila. Data viitoare poate fi accidentat un biciclist, puteti plati amenda sau sa se ridice masina!" si imaginea grafica simbolica a unui autoturism care ocupa o pista de bicicleta si un un biciclist care circula pe pista si a trebuit sa treaca - metaforic - peste capota masinii oprite ilegal”, a precizat Radu Mititean, director executiv CCN.

 

Voluntarii vor lipi autocolante și nu vor pune fluturași, pentru ca șoferii să le și citească. ”Forma de autocolant aplicat pe parbriz, in fata soferului (nu de fluturas plasat la stergatorul de parbriz), a fost aleasa pentru ca, cu ocazia dezlipirii, care dureaza cateva secunde si necesita un efort de atentie, mesajul va fi citit, ceea ce ar fi insa putin probabil sa se intample daca ar fi un fluturas pus la stergatorul de parbriz, ce va fi cel mai probabil smuls si mototolit intr-o secunda fara a fi citit, fiind confundat cu un fluturas publicitar plasat in cadrul tot mai numeroaselor campanii de publcitate comerciala agresiva.

 

Precizam ca autocolantul se dezlipeste relativ usor si nu lasa urme de adeziv pe parbriz, astfel ca soferii respectivi, care au parcat abuziv, nu pot pretinde ca li s-au provocat daune la autoturism sau prin timpul ce au trebuit sa il consume pentru inlaturara autocolantului si sa pozeze public in victime in loc de ceea ce sunt de fapt, si anume contravenienti, persoane ce nu respecta legea”, a spus Mititeanu.

 

Clubul de Cicloturism ”Napoca” (CCN) este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista clujeana care militeaza de peste 20 ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

 

Cocalar cu Mercedes parcat pe pista de biciclete de pe Eroilor, pentru a fi aproape de o terasă - VIDEO

Comentarii Facebook