Bloc operator nou la Clinica de Neurochirurgie Cluj. Investiţia de peste 2 milioane de euro - VIDEO

 

Spitalul Clinic Judeţean Cluj a inaugurat, joi, 2 noiembrie, un nou bloc operator. Investiţia s-a ridicat la peste 2 milioane de euro.

 

La eveniment au fost prezenţi, prof. dr. Ştefan Florian, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, primarul Clujului, Emil Boc, prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, fostul ministru al sănătaţii, Ladislau Ritli, dar prof. dr. Florin Stamatian, împreună cu alţi doctori şi medici din cadrul Clinicii de Neurochirurghie.

 

Am oferit devotament, pasiune şi profesionalism chiar şi când condiţiile lăsau de dorit. Încă suntem departe de ceea ce visăm, dar e un pas făcut înainte. Ceea ce am realizat este doar o parte din ceea ce vom realiza. De aceea cerem sprijinul în continuare Ministerului, Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei, pentru a ne putea continua proiectul”, a declarat prof. dr. Florian.

 

Noul bloc operator oferă cinci săli de operaţie noi, dotate cu aparatură de ultimă generaţie, la nivel de anul 2012.

 

Am deservit la Cluj, aproape toate judeţele din ţară. Doar trei judeţe nu au adus pacienţi la noi. Efectuăm 11-12 operaţii pe zi şi aveam mare nevoie de aceste dotări. Spitalul Clinic Judeţean Cluj pierde zilnic bani pentru a transporta pacienţii de la un spital la altu”, a mai adăugat prof. dr. Florian.

 

Proiectul de modernizare şi dezvoltare a Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean a început în anul 2008 şi s-a finalizat anul acesta. Investiția se ridică la peste 2 milioane de euro, bani proveniţi de la Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi bugetul de stat.

 

Clinica de Neurochirurgie mai are un proiect de dezvolatare pentru anul 2014-2020, când se doreşte construirea unui nou bloc operator într-o clădire nouă.

 

Comentarii Facebook