PREMIERA - Un bloc construit ilegal in Cluj-Napoca este demolat la aceasta ora

Un bloc cu patru etaje in constructie, de pe strada Rarau 19, este demolat la aceasta ora, in urma unei sentinte emise de Judecatoria Cluj-Napoca in luna iulie. Lucrarile au inceput la ora 10.00 si ar trebui sa se incheie astazi.

Demolarea blocului a inceput deja si potrivit executorului judecatoresc Marius Stolnean lucrarile vor dura mai mult, din cauza vremii. "S-a inceput deja cu mai multe buldoze, dar este treaba dificila pentru ca este vorba de o constructie solida, ar fi trebuit sa sustina un bloc cu 4 etaje. Totul va fi facut pe cheltuiala celor care au construit fundatia, asa cum prevede hotararea magistratilor de la Judecatoria Cluj-Napoca", a mai spus Stolneanu, pentru Stiri de Cluj.

Constructia a fost ridicata pe terenul lui Gustav Madarasz, care s-a judecat timp de doi ani cu cei care au ridicat blocul, chiar pe terenul sau. Judecatorii clujeni i-au dat castig de cauza pentru demolarea fundatiei si a subsolului imobilului de pe trada Rarau 19, din cartierul Grigorescu.

 

Madarasz a declarat ca terenul i-a fost retrocedat in urma cu 18 ani de primarie si ca nu stia ca acele persoane au autorizatie de construire si ca s-a trezit ca pe terenul lui se lucreaza. El a apelat la instanta si a obtinut anularea autorizatiei, dar lucrarile nu au incetat asa ca a mers mai departe.

 

Clujeanul a solicitat in timpul procesului, care a durat doi ani, mai multe ordonante presedintiale pentru oprirea lucrarilor, dar constructorii si-au continuat nestingheriti activitatea. Ei nu au respectat nici una dintre ordonante si nu au sistat lucrarile la constructia care urma sa aiba 4 etaje.

Magistratii de la Judecatoria Cluj Napoca au decis in acest an in 20 iulie, ca blocul trebuie demolat "pe socoteala paratilor".

Constructorii au incercat sa se apere in fata judecatorilor si au sustinut ca pe strada Rarau 19 nu se executa nici o lucrare, ca nu au angajat muncitori si ca nu este nici macar organizare de santier.

Demolarea blocului ar fi trebuit sa fie facuta in luna septembrie, dar greva magistratilor le-a dat de furca executorilor judecatoresti si daramarea constructiei a fost amanat.

Pentru demolarea de azi a fost angajata o firma specializata, sustine executorul judecatoresc Marius Stolneanu, care a recunoscut faptul ca ce se intampla azi este o premiera pentru judetul Cluj. Demolarea va costa 15 mii de euro si toate costurile vor fi suportate de cei care au facut lucrarile de constructie ilegale.


Comentarii Facebook