Biserica Sf. Mihail, VANDALIZATA de necunoscuți. Este al doilea simbol al Clujului care are de suferit

 

Biserica Romano-Catolică ”Sf. Mihail” a fost vandalizată de persoane necunoscute. 

 

Administratorul Bisericii Romano-Catolice ”Sf. Mihail”, Orosz Kristofer, a declarat că zidurile exterioare au fost murdărite cu grafitti.

 

Am observat în cursul zilei de miercuri semne de graffiti pe zidul exterior al bisericii în peste zece locuri, cu spray cu vopsea argintie. Este o simplă semnătură. Am sesizat Poliţia şi Primăria Cluj-Napoca să se ia măsuri faţă de această vandalizare, să fie luate măsuri de protecţie, cum ar fi mai multe camere de supraveghere şi patrulare de noapte în Piaţa Unirii. Vom găsi un specialist care să ne ajute la curăţarea vopselei, costurile acestei operaţiuni urmând să fie acoperite de noi. Este vorba de casa noastră, e normal să cheltuim noi”, a spus Orosz Kristofer, citat de Mediafax.

 

Incidentul de la Biserica «Sf. Mihail» se presupune că a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri şi arată un fenomen în creştere de vandalizare a unor monumente din centrul istoric al Clujului, prin această formă de manifestare primitivă care aduce atingere acestor obiective. Recent a avut loc vandalizarea grupului statuar Matei Corvin. Va trebuie să luăm şi alte măsuri, chiar prin instalarea unui post permanent de pază în Piaţa Unirii, indiferent de costuri”, a mai adăugat Horvath.

 

Biserica Romano-Catolică ”Sf. Mihail” este al doilea monument din centrul Clujului, care a fost vandalizat în ultimele săptămâni. Recent, cineva a aruncat vopsea pe soclul statuii lui Matei Corvin.

 

Statuia lui Matei Corvin a fost vandalizată și BATJOCORITĂ - FOTO

Comentarii Facebook