Miercuri 25 Mai

Bilanțul intervențiilor ISU Cluj în urma furtunilor de luni seară. Zeci de subsoluri și străzi au fost inundate FOTO


Furtunile de luni seară au făcut ravagii în Cluj-Napoca și în Florești, pompierii fiind solicitați pentru a evacua apa din numeroase subsoluri și parcări subterane.

Iată bilanțul intervențiilor, conform ISU Cluj:

A fost necesară intervenția pentru evacuare apei a cinci autospeciale cu 6 motopompe din trei subunități ale ISU Cluj și s-a evacuat apa din mai multe subsoluri ale imobilelor de locuit din municipiului Cluj-Napoca și localitatea Florești.

În acest moment un echipaj din Punctul de Lucru Florești  mai acționează pentru evacuare apei din subsolul unui bloc de apartamente care a fost inundat în cursul serii trecute. 

În acest caz a fost inundat un subsol cu o suprafață de circa 100 mp, cu cu funcțiunea de garaj. Apa acumulată în urma ploilor abundente a depășit adâncimea de 1 m în subsolul respectiv, acumulându-se în subsol circa 2000 de tone, au fost deteriorate mai multe autoturisme și bunuri, parcate sau depozitate acolo.

În municipiul Cluj-Napoca s-a acționat pentru evacuarea din subsoluri pe străzile, Retezat, Edgar Quinet, Grigore Antipa, Câmpului, Eugen Lovinescu, Victor Felea și Carol Davila. În cea mai mare parte au fost afectate subsoluri și garaje din subsolurile caselor și blocurilor de locuințe, fiind deteriorate bunurile depozitate și într-un singur caz un autoturism parcat în garajul subteran. S-a acționat pentru a evacua apa din trei apartamente situate în demisolurile blocurilor, situate pe str. Eugen Lovinescu, Victor Felea, respectiv Carol Davila.


Comentarii Facebook