Duminica 28 Aprilie

Bilanțul după UNTOLD: 32 de șoferi prinși la volan sub influența substanțelor psihoactive, polițiștii clujeni au făcut 429 de testări cu aparatele drugtest


În contextul desfășurării festivalului Untold, polițiștii clujeni au efectuat activități de monitorizare și control al traficului rutier. Acțiunile s-au derulat atât în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere din județ, în special în zonele în care s-au înregistrat valori ridicate de trafic.

„Au fost efectuate aproximativ 2000 de testări cu alcoolscopice, 429 de testări cu aparatele drugtest, fiind aplicate 156 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în valoare totală de peste 73.000 de lei. Pentru abaterile constatate au fost reținute 50 de permise de conducere și 26 de certificate de înmatriculare.

Au fost întocmite 40 de dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv 32 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, 5 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, transmite IPJ Cluj.

Comentarii Facebook