Bilanțul autorităților, după UNTOLD 2019. Câte amenzi s-au dat și câte persoane au fost transportate la spital


Zilnic, aproximativ 400 de  jandarmi,  500 de polițiști, 150 de pompieri, 17 medici și 25 de voluntari SMURD au fost la datorie pe perioada festivalului Untold 2019.   

Astfel, elicopterele Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca şi ale Inspectoratului General de Aviaţie au asigurat buna desfăşurare a evenimentului din punct de vedere operativ şi medical. Personalul din Centrul Operaţional, cât şi cel pe linie de comunicaţii aeronautice din Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca a asigurat suportul tehnic al aeronavelor pe timpul festivalului.

În această ediţie aniversară  a festivalului, în urma acțiunilor de prevenire și de combatere desfășurate de jandarmi, polițiști și pompieri, au fost constatate 106 fapte penale și aplicate 374 de sancţiuni contravenţionale care privesc încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor etc.

Un număr de 1741 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri, iar 60 dintre acestea au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare.

Pompierii au intervenit într-o singură situație pentru a stinge un aparat de gătit care a luat foc, printr-o acțiune promptă și care a readus rapid situația sub control, astfel încât nu au fost înregistrate pagube materiale.


Comentarii Facebook