Miercuri 24 Aprilie

Bicicliștii din Cluj ies în stradă sâmbătă. Se distribuie autocolante pentru șoferii nesimțiți

 

Bicicliștii din Cluj ies în stradă sâmbătă, 22 noiembrie, când se va desfășura la Cluj-Napoca o noua editie a Marșului Bicicliștilor Clujeni.

 

Bicicliștii se vor întâlni în Piața Unirii, incepand cu ora 13:45. Pornirea coloanei de biciclisti va fi la ora 14:00, marsul urmand sa dureze circa doua ore, strabatand zona centrala a Clujului si cartierele Marasti, Grigorescu si Manastur.

 

Traseul concret este: Piata Unirii - bd.Eroilor - p-ta Avram Iancu - Calea Dorobantilor - al.Bibliotecii - p-ta Marasti - str.Fabricii - str.Bucuresti - str.Traian - str.Dacia - str.Gen.Dragalina - str.E.Grigorescu - str.Donath - str. Miraslau - bd.1 Decembrie 1918 - str.Bucium - Calea Floresti - Calea Manastur - Calea Motilor - str.P.Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ta Unirii

 

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala. In mod special, acum in prag de implementare a mult-promisului si mult-amanatului nou lot de piste de biciclete incluse in programul de bike-sharing, care se pare ca din nou nu vor fi conforme standardelor si bunelor practici, cum par a fi cele incepute pe str. Donath si str.Bucium.

 

Totodata este si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes”, precizează organizatorii, cei de la Clubul de Cicloturism Napoca (CCN).

 

Reprezentanții CCN vor distribui noi loturi de extrase de legislatie rutiera pentru biciclisti si autocolante pentru atentionarea soferilor care isi plaseaza ilegal masina pe pistele de biciclete, si va fi si o oportunitate de inscriere ca membru aderent in Clubul de Cicloturism "Napoca" si de semnare a apelului public catre Primaria clujeana lansat in 22.09.2014 respectiv de difuzare de formulare de tabel de semnaturi de sustinere si de colectare a celor deja completate.

Comentarii Facebook