Bicicliștii clujeni organizează un marș de ZIUA MONIDALA A BICICLETEI 2022


Bicicliștii clujeni organizează un marș, vineri, 3 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei 2022. 

Editia are un caracter special prin faptul ca va fi un MARS dedicat ZILEI MONDIALE A BICICLETEI, instituita de ONU incepand cu anul 2018 si proclamata prin Legea 277 / 2020 ca fiind in Romania si ”Ziua națională a bicicletei", fapt in mare parte ignorat de autoritatile locale si marcat mai mult doar de asociatiile biciclistilor, anunță organizatorii,  Clubul de Cicloturism Napoca (CCN).

Sunt bineveniti orice biciclisti clujeni. Intalnirea participantilor va fi pe Bd. Eroilor (la capatul dinspre in piata Unirii - zona Monumentul Memorandistilor / "La Clopot"), la ora 18:20. Marsul incepe la 18:30, va dura circa o ora si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului.

Traseul concret este: Bd. Eroilor ( zona "La Clopot" / capatul dinspre Piata Unirii) - str.Regele Ferdinand - p-ta M.Viteazu - str.Cuza Voda - p-ta A. Iancu - Cl.Dorobantilor - str. Petofi Sandor - bd.21 Decembrie 1989 – p-ta Unirii - str. Memorandumului - str.Motilor - str. G.Cosbuc - Parcul Central S.Barnutiu - str.G.Baritiu - str.E.Isac - str.Memorandumului - p-ta Unirii - Bd.Eroilor.

Este o nouă ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul in comun si deplasarea pietonala, dar intr-un mod care sa asigure pentru bicicliști un caracter atractiv si sigur”, mai arată sursa citată.

Comentarii Facebook