Bechtel nu comenteaza ancheta ITM Cluj- VIDEO

Compania Bechtel nu doreste sa comenteze raportul intocmit de Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj, privind accidentul de munca ce a avut loc in 9 octombrie si in urma caruia un muncitor a murit. In urma cu cateva momente compania a remis un foarte scurt comunicat , prin care ne anunta ca, intrucat nu au primit raportul nu doresc sa il comenteze.

 

" Am luat la cunostinta informatiile cuprinse in comunicatul emis de ITM. Intrucat nu am primit acest raport, in acest moment nu suntem in pozitia de a-l comenta" se arata in raspunsul formulat de reprezentantii Bechtel.  

 

In urma anchetei efectuate de ITM, a rezultat ca firma Bechetel este vinovata de producerea accidentului de munca de pe santierul Autostrazii Transilvania din luna octombrie, cand a murit un om. Motivul: macaraua pe care lucra angajatul Bechetel nu avea toate avizele de punere in functiune, iar componentele de securitate nu functionau. In plus, macaraua putea sa ridice doar 254 de kilograme, dar blocul actionat in momentul accidentului avea cu 50 de kg mai mult.

 

Accidentul de munca de la Autostrada Transilvania a avut loc in 9 octombrie. Patru muncitori, printre care si sudorul Sevastian Gheorghe Bubau in varsta de 47 de ani, incercau sa fixeze un bloc de beton pe post de bordura la marginea viaductului. La un moment dat, din cauza greutatii prea mari macaraua s-a rasturnat, antrenand si caderea munctorului, care a murit.

 

Directorul ITM Cluj, Emilian Rosca a declarat pentru Stiri de Cluj   ca vinovata de producerea accidentului este compania Bechtel, care a folosit un echipament de munc? necorespunz?tor care nu a fost supus unei verific?ri ini?iale ?i nici unor verific?ri periodice .

Potrivit legii, compania Bechtel rapunde prin intermediul conducerii sale de producerea accidentului, asa ca ITM a inaintat parchetului dosarul cercetarii cu propunerea cercetarii penale, si au amendat de cinci ori compania Bechtel cu amenzi in valoare totala de 20 de mii de lei, adica maximum permis de lege.

 

Comentarii Facebook