Bebelus muscat de sobolani la groapa de gunoi de la Pata Rat, dupa ce a fost abandonat de mama VIDEO


Un bebelus de trei saptamani a fost aruncat la groapa de gunoi de la Pata Rat de mama lui, care locuieste pe rampa, si a fost salvat de rude. Copilul a fost muscat de sobolani de nas, cat timp a stat intre gunoaie.

Tatal bebelusului a sesizat lipsa copilului si a sotiei sale dimineata devreme si a inceput cautarile bebelusului, ajutat de bunica acestuia. Micutul a fost gasit invelit in paturi si aruncat la groapa de gunoi.

"E muscat pe nas si mama lui a disparut fara urma. L-a lasat acolo, in groapa, cateva ore. Noroc ca l-am gasit si l-am dus la mine acasa", a spus bunica bebelusului.

Femeia a incercat sa ii acorde primul ajutor, pana la sosirea medicilor, care spun ca micutul este slabit si nemancat. Acestia i-au curatat rana de pe fata si a fost dus la UPU Copii, unde va fi tratat si pentru "muscatura reclamata de bunica", a spus medicul de pe ambulanta.

Bunica copilului povesteste ca mama nu si-a ingrijit bebelusul inca de la inceput. "Acum cateva zile i-a fost rau copilului si l-am dus la spital, dar cand am ajuns acolo a refuzat sa il interneze si l-a adus aici la groapa de gunoi", a spus femeia.

Politia a declansat o ancheta pentru gasirea mamei, care se face vinovata de rele tratamente aplicate minorului si abandon. Directia de Protectie a Copilului urmeaza sa fie sesizata in acest caz, iar in urma anchetei mama ar putea fi decazuta din drepturile parintesti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Mama copilului, Angelica Lingurar, de 18 ani, a fost identificata de politisti si dusa la spital pentru a-si vedea bebelusul. "Politia a sesizat Directia Generala de Protectie a Copilului si, daca se va constata ca s-a incalcat vreo lege, va fi intocmit un dosar penal pe numele ei", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Alma Brehariu Bruja.

Comentarii Facebook