Bazinul UBB din Parcul Babeș, deschis numai angajaților între anumite ore. E CORECT?

 

Bazinul de înot al UBB va fi deschis dimineața și seara numai angajaților universității. Decizia a fost luată printr-o decizie a Senatului UBB Cluj. 

 

În urma unei decizii, Senatul UBB a luat decizia de a închide publicului larg bazinul de înot din Parcul Babeș zilnic între orele 06-08 și 20-22. În acest interval orar, el urmând să fie destinat

exclusiv angajaților proprii. 

 

Asta însemnând 25% din timpul total de funcționare. Nemulțumirea mea pleacă de la faptul că această îngrădire e mult prea sindicalistă în condițiile în care acel bazin a fost construit din bani publici.

 

Acel interval orar era cel în care noi, ”corporatiști”, care muncim între 9.00 - 18.00 reușeam să ”furam” o oră de sănătate în condiții optime. În același timp mi se pare imoral pentru cei care au abonamente anuale și abia mai pot beneficia de ele.

 

Mi se pare o masura care ne întoarce în zona de dinainte de 89 în care îngradirea unor servicii era politică de stat. Cred că pentru fidelizarea angajaților o reducere de preț, sau chiar gratuitate ar fi

mai corectă. De ce sa fiu eu afectat? Cred că o instituție publică, în care baza materiala e construită cu bani de la buget nu își permite ”sa închidă pravalia” pentru că așa vrea muschii unui sindicalist”, a declarat Ion Susai, un clujean cu abonament la bazinul UBB Cluj.

 

Reprezentanții universității susțin că bazinul este întreținut din banii UBB, iar această măsură este perfect legală.

 

S-a luat decizia în consiliul de adminsitrație având în vedere că bazinul este administrat și întreținut exclusiv din banii universității. Cu toate acestea, intervalul orar în care ar avea acces la bazin doar cadrele universității este de patru ori mai mic decât intervalul în care bazinul este deschis și publicului. 

 

Oricum, decizia nu va fi pusă deocamdată în aplicare. S-a amânat punerea ei în aplicare pentru că abonații să știe și să nu încurcăm programul oamenilor”, a declarat Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB Cluj.

 

Bazinul a fost inaugurat în 2009 în urma unei investiții de 25 de milioane de lei.

 

Acest complex de nataţie ne-a costat 25 de milioane de lei, 15 milioane fiind din resursele universităţii, iar restul - finanţarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi alte fonduri”, a declarat la inaugurare Andrei Marga, rectorul UBB de atunci. 

 

Complexul are două bazine, unul cu opt culoare, iar altul de mici dimensiuni.

Comentarii Facebook