Bătrânii clujeni au un nou loc unde se pot recrea și pot sta chiar și pe Facebook FOTO



Primăria Cluj-Napoca a terminat de curând renovarea Centrului Multifucțional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoanele Vârstnice Nr.2, unde bătrânii clujeni pot întreprinde o multitudine de activități de recreere.

Centru are două sedii, pe strada Decebal nr.21 și pe B-dul, 21 Decembrie 1989, nr. 108.

Sediul de pe strada Decebal a fpost extins și modernizat, acesta fiind dotat cu aparatură de ultimă generație. Astfel, persoanele vârstnice au la dispoziție o sală de pictură, o sală pentru cenaclu, un spațiu destinat masajului terapeutic, kinetoterapiei și exercițiilor fizice și chiar o nouă sală de calculatoare cu acces la internet.

Este vorba de un proiect în valoare totală de 4,1 milioane de lei (n.red. pentru ambele sedii), de la o valoare estimată de licitație de 5 milioane de lei, iar costul modernizării sediului de pe strada Decebal a fost de 2.4 milioane de lei. Modernizarea reprezintă extinderea pe verticală, de asemenea dotarea cu mobilier, calculatoare, aparatură medicală, de fitness și terapie de specialitate și nu în ultimul rând asigurarea unor mijloace decente pentru a putea să-și petreacă timpul liber persoanele vârstnice”, a declarat Emil Boc.

Primarul a testat la rândul său calculatoarele și aparatele de fitness cu care a fost dotat centrul, iar la sfârșitul viitei, un pensionar i-a dedicat și o scurtă poezie edilului șef.

Proiectul este realizat din fonduri europene, aceasta fiind metoda prin care s-a efectuat cea mai mare parte din finanțare.

Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoanele Vârstnice Nr.2 modernizat deservește acum 413 pensionari, cu 10% mai mult față de anul 2010.

Comentarii Facebook