Duminica 5 Februarie

Bătaie de joc marca CFR Călători. Călători ținuți 3 ore în ger, în trenul Cluj - Oradea, care s-a defectat la Piatra Craiului - VIDEO


Trenul InterRegio 1539, de la Cluj-Napoca la Oradea, s-a defectat miercuri dimineața, în jurul orei 7.00 înainte de gara Piatra Craiului. Cumva trenul a fost pornit, dar din gara de la Piatra Craiului nu s-a mai mișcat.

Timp de trei ore, trenul a stat blocat în gară, iar la ora 10.00, după ce călătorii au sunat la 112, lucrurile s-au rezolvat și a venit un alt tren să îi ia pe călători. 

Oameni erau revoltați de ce nu au fost urcați într-unul din cele două trenuri private care a trecut pe lângă trenul defect. Se putea urca în trenul privat, dar să platească bilet cei care au greșit. De ce nu a putut CFR Cluj să plătească la privat pentru noi? Defecțiunea le-a apartinut! Ne-au ținut în trenul defect fără căldură trei ore”, ne-a spus un călător.

Oamenii au stat cu hainele pe ei, cu căciula în cap și mănuși. Controlorul ridica din umeri, neavând el nicio competență în a rezolva problema. 

Călătorii au sunat la 112 și a venit poliția pentru a vedea ce se întâmplă, fiind trei ore de când trenul stătea în gară, la -15 grade Celsius. În cele din urmă, CFR Călători a trimis alt tren pentru a prelua călătorii înfrigurați. ”Degeaba vor ei să modernizeze linia de la Cluj la Oradea și să se circule cu 160 de km la oră, dar nu au servicii. Oamenii nu vor călători cu ei, dacă își bat joc”, a mai spus călătorul care ne-a semnalat cazul.

----------------

UPDATE

În stația Piatra Craiului, mecanicul trenului IR 1539 Cluj Napoca – Timișoara Nord a primit un mesaj de eroare de la calculatorul care gestionează funcționarea automotorului. Conform instrucțiunilor specifice în această situație, mecanicul a procedat conform reglementărilor, fără a opri furnizarea agentului termic în tren pe toată perioada staționării, așa cum este precizat în articolul menționat.

Pentru continuarea călătoriei în condiții de siguranță, securitate și confort, a fost trimis un automotor de rezervă de la Cluj Napoca care a preluat pasagerii. Trenul a plecat din stația Piatra Craiului cu 115 minute întârziere și nu cu 3 ore așa cum este precizat în articol.

S-a dispus efectuarea unui dosar de cercetare cu privire la această neregulă”, precizează reprezentanții CFR Călători.

Comentarii Facebook