Baruri si terase din Cluj-Napoca, amendate pentru ca au depasit nivelul de zgomot admis


Primaria Cluj-Napoca a aplicat 14 amenzi barurilor si teraselor din oras pentru depasirea nivelului de zgomot admis.

"Au fost efectuate 53 de verificari pentru a determina nivelul de zgomot in zonele de activitate a unor agenti economici care prin activitatea prestata reprezinta o potentiala sursa de poluare fonica a vecinatatilor. Este vorba despre localuri/baruri de noapte, terase, puncte de lucru dotate cu unitati frigorifice si aeroterme zgomotoase. In urma verificarilor au fost aplicate un numar de 14 amenzi contraventionale, cu valori intre 500 si 60.000 lei in baza Legii nr. 61/1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, respectiv in baza O.U.G. nr. 195/2005 privind protectia mediului", a precizat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

In plus, s-a dispus si remedierea problemelor constatate prin atifonarea incaperilor in care erau amplasate sursele de zgomot care poluau fonic vecinatatile.

Potrivit normelor in vigoare, pentru apartamente nivelul acustic echivalent continuu nu trebuie sa depaseasca 35 dB(A) pe timp de zi. In timpul noptii, intre orele 22.00 - 6.00, nivelul echivalent mediu trebuie redus cu 10dB(A) fata de valorile din timpul zilei.

 

Vezi si...

Clubul Janis Stuf, amendat pentru ca a depasit limita de zgomot! - VIDEO

VIDEO - Canicula a dat peste cap programul clujenilor. Terasele de pe Eroilor si Piata Unirii, pline de oameni si dupa miezul noptii

Comentarii Facebook