Bancnote de 100 de lei false, puse in circulatie la Cluj de o grupare din Pitesti


O banda din Pitesti este cerceta de ofitreri de la Crima Organizata pentru ca au plasat 200 de bancnote falsificate in 68 de localitati din tara, intre care si in Cluj.

In 2 februarie, politistii din cadrul BC.C.O. Pitesti, sub coordonarea procurorilor DIICOT Pitesti au organizat un fragrant si au retinut mai multi barbati care falsificau si plasau de bancnote 100 lei.

"In cadrul actiunii, s-a reusit prinderea in flagrant, pe raza comunei Bascov, a lui C.C.C., de 33 ani, din comuna Bascov, judetul Arges, in timp ce avea asupra sa, in vederea punerii in circulatie, 5.500 de lei, contrafacuti, in cupiuri de 100 lei.

Totodata, in noaptea de 2 spre 3.02.2012 s-a reusit prinderea in flagrant pe raza orasului Mioveni, judetul Arges a lui C.C.V., de 30 ani, din comuna Babana, judetul Arges, in timp ce detinea asupra sa, in vederea punerii in circulatie, 1.900 de lei contrafacuti, din cupiura de 100 lei, cu aceeasi serie. In urma actiunii, au mai fost identificati si prinsi liderul si alti trei membri ai gruparii: D.A.M., de 26 ani, M.F.C, de 36 ani, M.D.I., de 27 ani si I.O., de 44 ani, toti din municipiul Pitesti, judetul Arges", se arata intr-un comunicat al IGPR.

In urma perchezitiilor domiciliare efectuate au fost identificate si ridicate trei laptop-uri, doua imprimante, un scanner, un laminator documente, o ghilotina, o lampa ultraviolete, diverse tipuri de hartie, sase card-uri de memorie, 32 de suporti optici de memorie. "Din investigatii a rezultat ca, in perioada octombrie 2011 - februarie 2012, D.A.M. ar fi falsificat peste 200 de bancnote si, prin intermediul celorlalti membri ai gruparii, le-ar fi pus in circulatie pe raza judetelor Alba, Arges, Bihor, Brasov, Bucuresti, Cluj, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Timis si Valcea", se mai arata in documentul citat.

Patru suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Arges cu propunerea de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup, falsificare si punerea in circulatie de moneda contrafacuta si detinerea de instrumente in vederea contrafacerii de moneda.

Alti doi sunt cercetati in stare de libertate.

Comentarii Facebook