Miercuri 24 Aprilie

Banca Transilvania se descotoroseste de angajatii care "umbla" prin conturile clientilor. 2 angajate, fortate sa demisioneze, iar a treia mutata

 

Sefa agentiei Bancii Transilvania din Piata Mihai Viteazu si inca o angajata au fost "sfatuite" sa isi dea demisia dupa ce Mirela Perte, o fosta angajata a Bancii, a fost arestata si a cerut sa fie interogate si acestea.

 

Carmen Popa, sefa Agentiei Bancii Transilvania din Piata Mihai Viteazu, si angajata Pintea Aurica au plecat din banca pe usa din spate, iar inlocuitoarea sefei de agentie, Diana Boca, a fost mutata la Sucursala de pe B-dul Eroilor.

Surse judiciare sustin ca angajatele Bancii Transilvania luau bani din conturile clientilor pe care ii puneau inapoi seara, pentru ca mai apoi sa poata primi bonusuri din partea bancii. Acesta detineau cardurile clientilor si operau in sapte conturi.

Numele celor trei au isit la iveala dupa ce Mirela Perte a fost arestata de procurorii DIICOT Cluj, acuzata fiind de inselaciune si fals informatic. Anchetatorii sustin ca Perte a transferat bani din conturile a cinci clienti, in conturi controlate de ea si mai apoi a retras banii. Este vorba de  520.000 de lei si 33.000 de euro.

 

In fata procurorilor, Mirela Perte a declarat ca nu a facut de capul ei totul si ca intreaga operatiune s-a derulat cu ajutorul altor colegi din cadrul sucursalei BT din Piata Mihai Viteazu.

 

"Vreau sa fie anchetate si colegele mele si sa recunoasca ce au facut asa cum am recunoscut si eu. De asemenea as dori sa fie anchetata si Pintea Aurica. Vreau sa enumar, persoanele implicate in cadrul agentiei si anume sefa de agentie Carmen Popa, colega mea Ana Maria Panduru si inlocuitoarea sefei de agentie Diana Boca", a spus in fata procurorilor DIICOT Cluj, Elena Mirela Perte.

A patra persoana mentionata, Ana-Maria Panduru, lucreaza in continuare in cadrul Agentiei din Piata Mihai Viteazu.

 

Reprezentantii Bancii Transilvania au declarat pentru Stiri de Cluj ca situatia celor trei angajate tine de serviciul resurse umane si ca intregul scandal din jurul cazului "Perte" este exagerat, deoarece prejudiciul a fost acoperit.

Comentarii Facebook