Banca de celule stem Cord Blood Center a cerut INSOLVEȚA pentru a scăpa de ANAF

 

Grupul Cord Blood Center, proprietarul băncii de celule stem Cord Blood Center (CBC), a cerut instanței începerea procedurilor necesare reorganizării judiciare a activităţii sale din România.

 

ANAF a făcut un control la companiile CBC Laboratories şi Cord Blood Center Medical, pe care grupul le are în România, și a depistat că societățile trebuie să achite TVA în valoare de 8 milioane de lei aferent perioadei 1 ianaurie 2011 - iulie 2014.

 

Am depus contestaţie împotriva acestei decizii comunicate de ANAF Cluj. În paralel dorim să începem procesul de reorganizare judiciară, în conformitate cu decizia instanţei, pentru a securiza din toate punctele de vedere cele două companii care operează în România. Este foarte important de ştiut că această procedură judiciară nu va afecta în niciun fel angajamentele şi serviciile asumate de Cord Blood Center faţă de clienţii săi existenţi sau viitori. Demersul acesta a fost iniţiat de noi în scopul de a revitaliza procesele de management al afacerii. El nu interferează cu aspectele medicale ale activităţii noastre, unde discutăm de mecanisme extrem de bine reglementate, care sunt parte integrată din grupul internaţional Cord Blood Center, unul dintre liderii europeni în domeniu", a declarat Zohdy Hamid, fondatorul Cord Blood Center.

 

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, celor două firme au avut anul trecut afaceri cumulate de peste 5,5 milioane euro şi un profit de peste 390.000 euro.

 

Cord Blood Center Group este una dintre cele mai mari bănci de celule stem din Europa, unde sunt stocate mai mult de 140.000 de unităţi de sânge cordonal.

 

Citește AICI despre controlul ANAF.

Comentarii Facebook