Sambata 23 Septembrie

Bacalaureat 2022: S-au înscris peste 126.000 de absolvenţi de liceu. Mâine încep probele de evaluare a competenţelor


Bacalaureat 2022. Peste 126.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022, anunță Ministerul Educației.

Examenul național de bacalaureat 2022 (prima sesiune) începe luni, 6 iunie, cu probele de evaluare a competențelor. Acestea se vor desfășura în intervalul 6 – 16 iunie. Conform datelor înregistrate și transmise de comisiile județene, 126.454 de absolvenți de liceu (111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține probele.

Calendar Bacalaureat 2022. Probele de evaluare a competențelor se vor susține astfel:

  • 6 - 8 iunie: Proba A - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
  • 8 – 9 iunie: Proba B - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
  • 8 – 10 iunie: Proba D - evaluarea competențelor digitale;
  • 14 – 16 iunie: Proba C - evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, a mai anunțat Ministerul Educației.

Calendar Bacalaureat 2022. Când încep probele scrise

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Calendar Bacalaureat 2022. Afișarea rezultatelor finale

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise.


Comentarii Facebook