BAC 2021: Top cele mai BUNE secții de mate-info din Cluj, după media de la Bacalaureat. Liceul Avram Iancu ocupă primul loc - EXCLUSIV

In ultimii ani,  cele mai cautate sectii la admiterea la liceu au fost cele de Matematica-Informatica si Stiintele Naturii. Elevii care au ales sectiile de la primele trei licee din Cluj au putut intra doar daca au avut medii peste 9, iar in ultimii ani chiar peste 9.5. Faptul ca elevii intra la aceste liceele cu medii foarte mari, se reflecta si la finalul liceului, la examenul de Bacalaureat. Pentru ca si la finalul liceului, aceleasi unitati de invatamant obtin cele mai bune rezultate.

Intrucat in urmatoarele zile vor incepe inscrierile la liceu, pentru a va ajuta sa va decideti mai usor ce liceu vi se potriveste cel mai bine, Stiri de Cluj a calculat mediile aritmetice ale notelor la Bac 2021 ale elevilor de la  cele mai cautate sectii de matematica-informatica din Cluj. Cinci licee din Cluj au avut in ultimii ani sectiile de matematica-informatica la care s-a intrat cu cele mai mari medii la admiterea in liceu. La niciuna dintre ele anul trecut nu s-a intrat cu medii sub 9.5. Cu cele mai mari medii s-a intrat la Liceul Teoretic Avram Iancu si Colegiul National Emil Racovita- la ambele media ultimului admis a fost 9.77.

Acestea se regasesc si in topul mediilor de la Bac Cluj 2021.


In urma rezultatelor obtinute la examenul de bacalaureat 2021, topul este condus de secția de matematică-informatică a Liceului Teoretic "Avram Iancu", urmat de Colegiul National "Emil Racoviță" si Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu"


BAC 2021- Top sectii matematica-informatica Cluj

1. Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj- medie Bac 9.31 (prima medie a sectiei de mate-info la Bac- 9.98, ultima medie la Bac a sectiei de mate-info 8.45)

2. Colegiul Național Emil Racoviță Cluj- media Bac 9.27 (prima medie a sectiei de mate-info la Bac- 9.93, ultima medie la Bac a sectiei de mate-info 8.00)

3.Liceul Teoretic Nicolae Balcescu Cluj - media Bac 8.88 (prima medie a sectie de mate-info la Bac- 9.90, ultima medie la Bac a sectiei de mate-info 6.45)

4. Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" Cluj-Napoca - media Bac  8,50 (prima medie la Bac  9.88, dar are șase candidați de la mate-info respinsi)- trebuie precizat ca are si cei mai multi elevi la aceasta sectie 102, intrucat are doar acest profil)

5. Liceul Teoretic Gheorghe Sincai Cluj- media Bac 8.11 (un candidat de la mate-info respins)- (prima medie la BAC 9.55, ultima medie la Bac- 5.63)


Comentarii Facebook