Avion prăbușit la Cluj. Avionul medical prăbușit în zona Poiana Horea a fost GĂSIT! FOTO


Un avion medical s-a prăbuşit la Cluj, în zona de munte a județului Cluj.

În aparatul de zbor erau şapte persoane. Avionul a plecat de la Aeroportul Băneasa și și urma să ajungă la Oradea, pentru o prelevare de organe.

----------------------------

UPDATE 21.30

 

Cei șapte pasageri ai avionului prăbușit au fost găsiți de mai mulți localnici din localitatea Horea. Fostul primar al acestei comune, Cornel Olaru, a fost cel care a mobilizat întreaga comunitate pentru a căuta avionul. ”Trei oameni de la noi din sat au descoperit avionul pe Vârful Petrești. Am vorbit cu medicul Radu Zamfir, care se afla la bord și care a acordat primul ajutor medical acordat celor aflați în interior. Patru dintre pasageri nu au nimic. O femeie este încarcerată iar alte două persoane au răni mai ușoare. Tot medicul Zamfir mi-a spus și cum s-au prăbușit. Au zburat foarte jos prin ceață și la un moment dat avionul s-a lovit de vârful unui brad și s-au trezit la pământ”, a spus Cornel Olaru.

 

Locuitorii din Horea au luat legătura cu salvatorii și ss-au deplasat pentru a-i ajuta pe cei 7 pasagerii. 

------------------------- 

UPDATE (20.35)

 

Localizarea pe semnalul GPS nu se poate realiza. Am primit numai informatii geografice și s-a stabilit un areal”, a declarat Cornel Oprișa, șef ISU Alba.

 

La căutări participă și 200 de localnici. Șeful ISU Alba a spus că se caută pe un areal de 10 kilometri pătrați și că apoi vor fi extinse căutările. ”Medicul care a fost în avion ne-a spus că este o zonă împădurită cu o pantă și pădure rară de brad”, a mai spus Oprișa.

 

----------------------------

 

UPDATE (20.30)

 

Doctorul Radu Zamfir este medicul care se afla în avionul prăbușit la Cluj și care este în stare bună, acordând îngrijiri medicale celorlalți colegi răniți.

 

Mi-a spus că îi ajută pe ceilalți. Răniții au căzut în mai multe locuri și au făcut joncțiunea. Nu știm mai multe amănunte”, a declarat profesorul Irinel Popescu, șeful Institutului Fundeni.

 

Victor Zota, preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, a declarat că a stat de vorbă cu medicul Radu Zamfir și a aflat că situația este disperată, trei dintre răniți fiind în șoc hipotermic.


-----------------------------

UPDATE (19.50)


Reprezentanții ISU Cluj susțin că avionul și răniții nu au fost găsiți, infirmând anunțul Consiliului Județean Cluj. ”Nu am nicio informație, de la nicio entitate că avionul ar fi fost găsit”, a declarat locotenentul Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Inițial, în jurul orei 18.50, Cornelia Trif, purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, a anunțat că salvamontiștii i-ar fi găsit pe răniți.
------------------------------

UPDATE (19.20)

Cei șapte răniți au fracturi și răni, ca urmare a accidentului aviatic de la Pasul Ursoaia. Majoritatea răniților nu se pot mișca, dar sunt conştienţi.

Coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj, Adela Golea, a declarat că unitatea este pregătită să preia răniţii.

Suntem pregătiţi, avem echipaje medicale suplimentare, răniţii pot fi internaţi la Clinica de Chirurgie nr. I pentru a fi operaţi, dacă va fi cazul. S-au mobilizat toate clinicile pentru a acorda asistenţă medicală, inclusiv cea de Neurochirurgie”, a spus Adela Golea.

-------------------------------

UPDATE (18.50)

Avionul prăbușit a fost găsit în Pasul Ursoaia de salvamontiștii clujeni, din cadrul Consiliul Județean (CJ) Cluj. SMURD -ul va ajunge la ei în circa 40 de minute, anunță un ofiial al CJ Cluj.


-------------------------------

UPDATE (18.20)

Autoritățile au precizat că avionul nu a fost găsit în zona comunei Beliș, unde s-a crezut inițial că a căzut. Noile informații precizează că avionul s-a prăbușit în zona Pădurii Ursoaia. Vezi AICI harta.

------------------------------

UPDATE (17.53)

Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a dispus echipelor Salvaspeo să se deplaseze spre zona accidentului pentru a ajuta atât căutarea, cât și transportarea victimelor.

------------------------------

UPDATE (17.43)

Am fost anunțați de o persoană că este un avion de mici dimensiuni prăbușit în Munții Apuseni, între localitățile Ursoaia și Poiana Horii. Avem 2 mașini de medic 4X4 și mai multe mașini de prim-ajutor trimise. Sunt mașini prevăzute pentru teren greu accesibil. Trebuie să ajungă ai noștri acolo și să îi scoată pe răniți cu mașinile de teren”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

------------------------------

UPDATE (17.19)

Autoritățile căută în mai multe locații aparatul de zbor. Ar putea fi fie în pădurea din zona comunei Poiana Horea sau spre localitatea Câmpeni, județul Alba. ”Sunt echipe multiple care încearcă localizarea aparatului. Este undeva la limita județelor Cluj și Alba”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vornicu.

------------------------------

UPDATE (17.15)

Avionul era pilotat de Adrian Iovan. Citește AICI detalii.

------------------------------

UPDATE (17.00)

Surse din cadrul IPJ Cluj au declarat că nu se știe exact unde a căzut avionul. ”Este picat undeva între Scărișoara și Beliș. Nu se știe cu precizie unde a picat. Era un avion care a venit de la București și mergea spre Oradea. La 112 a sunat un medic din avion și a anunțat accidentul aviatic. Se pare că restul de șase pasageri sunt încarcerați în aparatul de zbor”, a precizat sursa citată.

Răniții din acest accident primesc îngrijiri medicale de la persoana care a anunțat accidentul la 112 și care ar fi de meserie medic.

Comentarii Facebook