Avertizare meteo ANM imediată! Ploi și ceață în Cluj, se va forma polei, anunță meteorologii


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo generală de ploi, pentru aproape jumătate din țară. Județul Cluj se află sub avertizarea Cod Galben de ceață, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.

Potrivit ANM, începând din această noapte, ora 02:00, până mâine dimineață, ora 10:00, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

La munte, ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte. 

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben, valabilă astăzi, între orele 09:00 și 12:00, în mai multe județe din țară, unde se vor semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.

cod.jpeg

Comentarii Facebook