Sambata 17 Aprilie

Avertismentul Poliției pentru perioada Sărbătorilor Pascale. Ce amenzi riscă cei care nu respectă măsurile Ordonanțelor militare


Luând în considerare că în aceste două săptămâni românii sărbătoresc Floriile și Paștele, polițiștii au emis o serie de recomandări pentru cetîțeni, în contextul restricțiilor impuse de Ordonanșele Militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele. Pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați Ordonanțele Militare și respectați următoarele recomandări transmise de oamenii legii:

- Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

- Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea  numărului de 8 persoane.

Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei,

- Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și on line. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială.

Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult.

Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii,

-Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă.

Accesul este restricționat în zonele atractive pentru ieșirea la iarbă verde.


Comentarii Facebook