Autoritățile județene nu asfaltează, dar măcar pietruiesc cei 2 km până la pârtia Buscat

 

Autoritatile judetene nu asfalteaza cei 2 km de drum pana la partia Buscat, dar macar s-au apucat de pietruit. 

 

In fiecare an mii de clujeni iau drumul statiunilor de schi din alte judete (Arieseni, Cavnic, Suior, etc.), deoarece in judetul Cluj aproape ca nu ai unde schia, desi sunt trei partii. Cea din Feleac, este dezavantajata de altitudine. Si cum la Cluj nu prea ninge, in Feleac, in ultimii ani nu s-a putut schia mai mult de trei saptamani pe sezon. Cea de la Baisoara, nu are tunuri de zapada. Iar cea de la Buscat, care este avantajata si de altitudine si are si tunuri de zapada, nu are un drum de ...2 km.

 

Cu alte cuvinte: avem investitia gata facuta, dar ...nu putem ajunge la ea. 

 

Partia Buscat s-a deschis de cativa ani, dar autoritatile nu au reusit inca sa asfalteze un drum de numai 2 km, motiv pentru care doar clujenii cu masini de teren mai puteau ajunge la partie.

 

Faptul ca se iroseste un potential turistic important nu pare sa intereseze pe nimeni, la fel cum nu a interesat pe nimeni nici petitia semnata de 3000 de clujeni.

 

Autoritatile s-au decis totusi sa pietruiasca drumul. Macar cat sa poti sa parcurgi cei doi kilometri fara sa ramai cu masina in drum. 

 

Lucrarea care face obiectul ştirii este administrată de RAADPP şi executată de SC Napoca Construct SA şi nu de administratorii pârtiei Buscat, aşa cum eronat, neintenţionat sau în necunoştinţă de cauză este menţionat în ştire. Lucrarea de întreţinere pe cei 2,5 kilometri constă în reprofilarea drumului cu autogreder cu adaos de piatră spartă, iar costurile lucrării sunt suportate din suma de 100.000 de lei alocată de Consiliul Judeţean Cluj în urma rectificării bugetare din luna noiembrie a acestui an”, precizează conducerea RAADPP Cluj.

Comentarii Facebook