Marti 21 Martie

ATENȚIE! Un pretins kit anti-COVID promovat pe rețelele sociale este periculos pentru sănătate


Pe rețelele sociale au apărut, recent, informații despre un așa-zis kit COVID-19, pe care oamenii să în folosească acasă pentru a se proteja de coronavirus.

Kit-ul conţine betadină, cu care apare indicat să facem gargară, însă medicii avertizează că trebuie folosită doar în anumite condiţii, informează Mediafax.

Conform listei propuse pe post de kit împotriva COVID pentru acasă, care apare în mai multe postări Facebook, este indicat să folosim betadină pentru gargară, vitamine, paracetamol şi să avem un cilindru de oxigen.

Totuși, aceste informaţii sunt de cele mai multe ori eronate şi vin din partea unor oameni fără pregătire medicală.

Specialiştii spun că o alimentaţie echilibrată conţine toate vitaminele de care avem nevoie, nu este necesar să luăm suplimente.

Cât despre betadină, poate provoca arsuri grave dacă facem gargară.

Betadina este un produs medical care este destinat să fie folosit de către profesionişti în domeniul sănătăţii. Poate să dea arsuri dacă este pusă pe piele o perioadă mai lungă de timp, pe anumite tipuri de răni, pe mucoase, cu atât mai mult pe mucoasa bucală dacă faci gargară cu ea. Aşa ceva nu este descris medical. Scade încrederea pacienţilor în medici pentru că uite, medicii nu au spus de lucrul ăsta, dar au găsit ei pe undeva pe internet şi astfel pun la îndoială recomandările medicale, spun că ştiu ei mai bine”, a declarat dr. Ciobotaru Ovidiu, medic internist.

Ce include kit-ul împotriva COVID-19:

Paracetamol

Betadina pentru apa de gură şi gargară

Vitamina C şi D3

Complex B

Vapor + capsule pentru abur

Oximetru

Cilindru de oxigen (numai pentru urgenţă)

Exerciţii de respiraţie

Comentarii Facebook