Atenție! Țepușe găsite în zona potecilor și a traseelor de bicicletă în mai multe păduri din Cluj


Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului îi avertizează pe cei care se deplasează în pădurile din jururl Clujului, să fie atenți pentru că pe potecile marcate vor putea găsi capcane sub forma unor țepușe care s-ar putea să îi rănească sau să spargă roțile bicicletelor. 

Reprezentanții OPMCB spun că au găsit în pădurile din urul Clujului „capcane”, sub forma unor țepușe amplasate în jurul potecilor sau a traseelor de bicicletă. 

ATENȚIE LA CAPCANELE DIN PĂDURI!

Colegul nostru ‘a dat peste’ (la propriu) acest tip de tepuse, amplasate în jurul potecilor sau al traseelor de bicicletă , în pădurile din jurul Clujului. A avut mare noroc cu talpa groasă, altfel ar fi fost ranit puternic la picior, lucru care se poate întâmpla oricui, chiar unui copil”, a transmis Organizația

Accesul cu patrupedele este restricționat în zonele unde au fost depistate capcanele

Totodată cei de la OPMCB le permite stăpânilor de câini că accesul cu patrupedele este permis doar în anumite zone de pădure și doar în lesă. 

Reamintim că accesul cu câinii sau alte animale este permis doar în anumite zone de pădure, destul de puține, într-adevăr, și DOAR ÎN LESA. Cu atât mai mult cu cât în ariile protejate, acest lucru este interzis cu desăvârșire.

– De ce?

– Pentru că foarte multe animale sălbatice sunt atacate sau gonite de către câini, unii ajungând să mănânce pui de căprior sau mistreț, iepuri și orice altceva.

Cei care își lasă câinele sau pisica liberi în pădure, sau în afara gospodariei, în general, riscă sancțiuni serioase! Avem deja o listă cu zone pe care le vizam pentru fi controlate de către autoritățile  competente”, au mai precizat reprezentanții OPMCB. 


Comentarii Facebook