ATENȚIE! Cod Portocaliu de ploi abundente și vijelii în județul Cluj. Vezi cât va fi în vigoare codul emis de ANM


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță instituirea Codurilor Portocaliu și Galben de marți, 30 august, de la ora 10:00, până miercuri, 31 august, la aceeași oră, prognozând ploi abundente, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. 

Cod Portocaliu de ploi  și vijelii în cea mai mare parte a Transilvaniei, inclusiv o parte a județului Cluj

Codul Portocaliu este valabil pentru „cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei”, după cum precizează ANM.

Vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40 - 60 l/mp și pe arii restrânse de peste  70 - 80 l/mp.

30.08.22.jpeg

Codul Galben este valabil pentru restul țării, fenomenele meteo nefiind atât de pronunțate

În intervalul menționat, local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină”, au mai transmis meteorologii. 


Comentarii Facebook