Sambata 17 Aprilie

ATENȚIE! ANM anunță o nouă zi de caniculă urmată de furtuni, în toată țara


Meteorologii de la ANM au emis un nou avertisment de tip cod galben de instabilitate atmosferică și ploi torențiale, ce va afecta toată țara.

Avertismentul este valabil în perioada 18 iunie, ora 12.00 – 18 iunie, ora 23.00.

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au mai emis o informare meteorologică valabilă în intervalul 18 iunie, ora 10.00 – 20 iunie, ora 23.00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Marți (18 iunie), disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil ușor depăși ușor pragul critic de 80 de unități.


Comentarii Facebook