Atac al urșilor într-o localitate din Cluj! Au intrat în curtea oamenilor - FOTO


Urșii au atacat animalele dintr-o curte din comuna Chiuiești, satul Strâmbu. Urșii au omorât patru oi, iar pe una a mancat-o total. 

La fața locului au fost în aceasta dimineata reprezentanți ai Primăriei Chiuiesti care au constatat și evaluat pagubele, iar cazul a fost deja raportat la Prefectura Cluj. Maine, o comisie din partea Prefecturii se va deplasa la Strâmbu și se va stabili cum va fi despagubit proprietarul, scrie dejeanul.ro.

Urșii au apărut de mai multe ori în zona comunei Chiuiești. În primăvara, o ursoaica însoțită de pui a fost filmată în apropiere de Magoaja, iar anul trecut, mai multe vaci din comuna Chiuiesti au fost ucise de urși.

Nu exista niciun fel de sesizari cu privire la vreun atac al ursilor la Chiuiesti. Am verificat inclusiv pe 112 si la nivel de jandarmerie. Am verificat la primarie si am primit confirmare din partea domnului primar despre atac, dar este singular si nu putem vorbi despre atacuri repetate. A mai fost o situatie in urma cu mai bine de 1 an din spusele domnui primar. Un echipaj al jandarmeriei pleaca la Chiuiesti pentru verificarea situatiei, iar dimineata domnul primar intruneste CLSU pe aceasta tema. Am recomandat urmarea procedurii unice la nivelul jud Cluj in situatia atacurilor animalelor salbatice, pe care am elaborat-o impreuna cu toate institutiiile cu atributii in domeniu si care vine atat in sprijinul autoritatii locale, cat si a persoanelor pagubite”, a precizat prefectul Clujului, Irina Munteanu. 

Comentarii Facebook