Astronomie pe Cetăţuie, în weekend, la Cluj: „Vom face observații astronomice la Soare pe timp de zi, iar seara vom admira Luna cu craterele ei”


Duminică, 24 septembrie, de ziua astronomiei, Societatea Română Pentru Astronomie Culturală organizează Astro Day la Cluj. Între orele 14.00 și 22.00, pe Cetățuie vor fi prezente mai multe telescoape destinate observațiilor astronomice.

Va fi prezentată și o expoziție de astrofotografie printată în care sunt surprinse galaxii, nebuloase, comete, dar și alte obiecte surprinse de la munte.

„O să fim cu vreo șase telescoape printre care unul și mare, Balaurul, plus încă un telescop special pentru soare cu care o să putem să vedem protuberanțele, erupțiile, foarte foarte frumos.

După ce se înserează puțin o să putem să vedem luna în detaliu, craterele și munți de pe lună, după care o să trecem ușor la planete.

Planeta Saturn cu inele ei, foarte bine se vede în perioada asta, Jupiter mai apoi dar și alte obiecte cum ar fi nebuloase și stele duble să putem vedea din oraș”, anunță unul dintre organizatorii evenimentului, astro-fotograful Ștefan Pop-Coț, pentru radiocluj.ro.

Comentarii Facebook