Duminica 20 Iunie

Asta înseamnă să fii MAFIOT de Cluj! Cum conduc șmecherașii, deși au PERMISUL SUSPENDAT

 

Un polițist clujean a explicat ce metodă au pus la punct șmecherașii pentru a conduce liniștiți, cu toate că au permisul suspendat.

 

Problema vine de la proasta organizare a bazelor de date ale Poliției Române, care nu sunt conectate direct cu cele ale Ministerului Justiției. 

 

Să zicem că un anumit șofer are permisul suspendat. El contestă la judecătorie această măsură și solicită un certificat de grefă, cu care ar trebui să se prezinte la Poliție, pentru recuperarea permisului de conducere pe durata procesului, dar el nu vine niciodată”, a relatat polițistul.

 

Șoferii rămași fără permis obțin certificatul de grefă, dar apoi nu se mai prezintă la Poliție pentru a recupera permisul, iar când sunt opriți în trafic prezintă grefa și apoi încep să se plângă și să se scuze că nu au avut timp să ajungă la Poliția Rutieră. ”După ce trece o lună, perioada de suspendare a permisului, la primul termen de judecată cel în cauză face cerere de renunțare la proces, pentru că oricum perioada de suspendare a permisului a trecut, dar el a condus în tot acest timp. Dacă ar fi venit la Poliția Rutieră, acel certificat de grefă ar fi fost înregistrat și exista în evidență. Acum nu este o bază comună de date a Poliției cu Justiția”, a mai spus polițistul.

 

Șmecheria se bazează pe o ”portiță” din Codul Rutier, care nu prevede un timp legal prin care acest certificat de grefă trebuie depus la Poliție. Metoda de fraudare a Codului Rutier a ieșit la iveală în urmă cu patru luni, când un șofer din Cluj-Napoca a fost implicat într-un accident de circulație. Acesta avea permisul suspendat, dar conducea pe baza unui certificat de grefă, scrie Evz. ”Pe numele acestui șofer s-a întocmit un dosar penal pentru conducere unui autoturism fără permis de conducere”, au anunţau anchetatorii.

 

Un alt caz este al patronului unui cunoscut club din Cluj-Napoca. ”Acesta a prezentat un certificat de grefă de acum trei luni. A comentat că nu a avut timp să ajungă la sediul Poliției Rutiere Cluj, ca să depună acest document, deși au trecut trei luni. Procurorul Pavel Fadei a dispus cercetarea penală pentru conducere fără permis”, a mai spus polițistul clujean.

Comentarii Facebook