Asistentii sociali, instruiti pentru ingrijirea varstnicilor la Cluj-Napoca

 

Tinerii asistenti sociali vor beneficia de instruitre din mai multe domenii in cadrul Conferinteti Internationale DUKOM pentru a putea face fata ingrijirii corespunzatoare a varstinicilor.

Programul DUKOM a fost initiat de Germania si isi propune ca la finalul programului de instruire a asistentilor sociali, sa rezulte o curricula, care pe baza rezultatelor, sa fie aprobata de catre Ministerul Sanatatii.

"Pentru o mai buna colaborare intre pacient si asistentul social, cred ca trebuie sa existe o mai buna comunicare, mai multa deschidere. Ar trebui sa depasim sectarismul sau separatismul disciplinar, care inca mai este in vigoare in institutiile de invatamant, adica tinerii se formeaza separat in domeniul medicinei si separat in domeniul psihologiei. Scopul nostru este sa aducem impreuna aceste profesiuni, ca impreuna sa putem oferi ingrijiri de specialitate persoanelor varstince. Pentru a comunica intr-un mod cat mai bun cu oamenii trebuie sa ai instruire nu numai din domeniul asistentei sociale, ci si din medicina sau psihologie si prin aceste conferinte, vrem ca cei prezenti sa dobandeasca cat mai multe cunostinte din aceste domenii", a spus Denizia Gal, unul dintre coordonatorii proiectului.

Programul este realizat in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai si Fundatia pentru ingrijirea varstnicului se afla la cea de-a treia conferinta.

 

Evenimentul a inceput ieri, 28 martie si continua pana in 31 martie, la Hotel Victoria din Cluj-Napoca.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook