Asfaltarea strazii Borhanci, blocata! Rahatul e pe strada


Primaria municipiului Cluj-Napoca le-a transmis public o somatie locuitorilor de pe strada Borhanci de a face demersurile necesare conectarii imobilelor la sistemul de canalizare.

 

Lucrarile de asfaltare nu pot fi facute pana cand locatarii de pe strada nu se leaga la reteaua de canalizare, intrucat exista riscul ca dupa terminarea lucrarilor sa se inceapa spargerea asfaltului in vederea efectuarii racordurilor.

 

"Acest demers este obligatoriu in vederea continuarii lucrarilor de reabilitare a drumului, lucrari care trebuie executate ulterior celor de racordare la sistemul de canalizare existent a tuturor imobilelor de pe strada.

In baza HCL nr. 191/2009 privind buna gospodarire a municipiului Cluj-Napoca, Art. 7, pct.6, proprietarii au obligatia sa intreprinda masurile legale pentru racordarea imobilului "la canalizarea stradala existenta sau la reteaua nou introdusa pe strazile in curs de modernizare...", lucru care a fost comunicat si prin intermediul unor somatii trimise in aceste zile prin intermediul Politiei locale prin care li se solicita de indata proprietarilor sa ia masurile necesare pentru racordarea la reteaua de canalizare stradala, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare. Nerespectarea celor mai susmentionate constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.000 lei", precizeaza reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

 

Municipalitatea a anuntat in 15 martie inceperea lucrarilor de reabilitare a strazii Borhanci. Lucrarile prevad amenajarea caii de rulare cu doua sau trei benzi, precum si construirea de trotuare si rigole pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale.

Valoarea estimata a lucrarilor se ridica 8.397.111 lei pentru strada Borhanci, iar lucrarile se vor finaliza in cursul anului 2012, in conditiile in care toti locuitorii inteleg sa respecte legislatia in vigoare si sa realizeze in cel mai scurt timp lucrarile de radordare la sistemul de canalizare stradala.

 

Municipalitatea sustine ca situatia este critica pe strada deoarece, dupa incalzirea vremii, dejectiile menajere din fosele septice s-au revarsat in santurile de pe marginea drumului, iar mirosul este de-a dreptul pestilential.

Comentarii Facebook