Ascultă discuția dintre piloți și turnul de control din timpul aterizării avionului căruia i-au luat foc roțile pe Aeroportul Cluj - VIDEO


Au fost clipe de panică aseară pentru cei 113 pasageri care s-au întors din Egipt pe Aeroportul din Cluj. Anvelopele trenului de aterizare au explodat după contactul cu solul, iar scânteile produse prin frecarea trenului de aterizare de pistă, au provocat un incendiu. Din fericire, toți pasagerii au fost evacuați în siguranță și nimeni nu a fost rănit. Timp de mai multe ore, aeroportul a rămas închis.

Problemele pentru zborul Fly Egipt de pe ruta  Hurghada – Cluj au apărut imediat după aterizare, la 19:35. Operatorii turnului de control au văzut flăcări sub aripa dreaptă, imediat după ce aeronava a ajuns pe pistă. În acel moment, toate echipajele de intervenție din aeroport și mai multe autospeciale ISU, au fost puse în alertă. La bord se aflau 113 pasageri care se întorceau din vacanță din Egipt. Nimeni nu a fost răniți, astfel că au fost evacuați pe scările mobile. Pasagerii spun că a fost o aterizare atipică, mult mai din scurt și mai bruscă, simțindu-se acest lucru în momentul în care trenurile de aterizare a atins pista. Pentru că pista a rămas blocată, mai multe zboruri programate pentru aterizare nu au mai putut reveni la sol timp de cateva ore, undele dintre ele fiind chiar anulate. Deocamdată nu se cunoaște ce anume a provocat incidentul aviatic, dar până acum, toate indiciile duc către o viteza mult prea mare la aterizare. Urmează ca în cursul zilei de astăzi, experți în aviație de la AIAS, să vină la Cluj-Napoca și să efectueze ancheta acestui incident.

Mai jos, discuțiile dintre piloti si turnul de control, dar și imagini din avion:


Comentarii Facebook