Asalt la aparatele de colectare pet -uri sau doze, la Cluj! Motivul: “Domnu, amu plătesc mai bine!” - FOTO


Aparatele de colectare a PET - urilor, sticlelor sau dozelor din aluminiu au fost monopolizate în ultimele zile de etnicii romi din Cluj. La Lidl, in Apahida coada a fost de dimineața pana seara.

Rromii au venit cu saci imenși, plin cu reciclabile, pe care i-au adunat de luni de zile, în așteptarea acestui moment. “Domnu, amu plătesc mai bine! Le avem de mult timp, de pe rampă si acum adunam banii. Sper sa mai găsim pentru tura viitoare”, a spus unul dintre  ei aflați la coada.

Supermarketul a plătit acum 0,5 lei pe un ambalaj, fața de 0,02 bani cât era pana atunci, adică o sumă de toata rușinea.

În perioada 11 – 24 septembrie, vino la aparatele de colectare separată din magazinele Lidl din Cluj și Bacău cu ambalaje din sticlă, aluminiu și PET!

Primești 0,5 lei pentru fiecare ambalaj introdus în aparat, sub formă de voucher care poate fi folosit pentru cumpărături viitoare în magazinul în care a fost primit”, spun reprezentanții supermarketului.

Conform legii, in viitorul apropiat toate supermarketurile din România vor fi obligate sa preia ambalaje la prețul de 0,5 lei, suma care se va regăsi în prețul produsului.

ed99dc2c-b69f-43ef-9faf-fc55fa326d09.jpegbcf68813-e39a-4d07-9e6a-2a1a5ef2f8a6.jpeg

Comentarii Facebook