Artă românească în inima Angliei! Șapte artiști clujeni își vor prezenta lucrările la o galerie de artă contemporană din Londra


Șapte artiști talentați din Cluj-Napoca vor aduce energia vibrantă și perspectivele unice ale artei românești în inima Londrei. 

Artiștii își vor expune lucrările la galeria de artă JD Malat Gallery din Mayfair, Londra, în perioada 10-27 aprilie. 

Expoziția de grup, numită emblematic ,,The Cluj Collective”, reunește lucrările artiștilor: Marcel Rusu, Oana Fărcaș, Dragoș Bădiță, Dan Măciucă, Cătălin Tăvală, Cristian Lapusan, Botond Gagyi, toți absolvenți ai Universității de Arte și Design Cluj-Napoca. 

Colecția de lucrări invită spectatorii într-o călătorie prin complexitățile experienței umane, explorând teme de identitate, natură, libertate, putere, spiritualitate și realitate, fiind inspirate din cultura orașului Cluj-Napoca, potrivit modernism.ro.

Lucrările din această colecție au fost create cu un accent intens și critic pe pictura narativă și figurativă, fiind descrise ,,ca o fabulă”, plină de sensuri duble pe care spectatorii pot să le descoasă, într-o manieră personală, devenind astfel din simpli privitori, participanți activi la povestea creată în jurul lor. 

Galeria JD Malat, unde va avea loc expoziția, este specializată în artă contemporană și reprezintă peste 20 de artiști internaționali dintr-o gamă variată de medii, de la sculptură și pictură până la video și fotografie. 


Comentarii Facebook