Miercuri 28 Februarie

Armă de asalt AK-74 îngropată în Baciu! Un membru periculos al ”Academiei infractorilor” a fost reținut de procurori FOTO și VIDEO


Procurorii DIICOT au reținut un membru periculos al ”Academiei infractorilor”, care îngropase o armă de asalt AK-74 și o grenadă în Baciu și acum încerca să o vândă.

Din datele prezentate de procurori rezultă că mai multe arme letale cu muniția aferentă au fost introduse fraudulos pe teritoriul României și au fost folosite la comiterea de infracțiuni cu violență, fiind utilizate și în bazele de antrenament ale acestei grupări infracționale.

Inițial, armele, muniția și grenadele au fost disimulate în diferite locații din municipiul Piatra Neamț, iar în perioada 2012-2014, un suspect, în vârstă de 29 de ani, a deținut și transportat de pe raza municipiului București către județul Cluj, în zona limitrofă a municipiului Cluj Napoca, o armă letală model AK 74, calibru 5,45 producție rusească, 2 încărcătoare, 63 de cartușe și o grenadă ofensivă RG 42, pe care ulterior le-a introdus într-o groapă de circa 1 metru adâncime, situată în zona de câmp din cartierul Baciu.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în cursul lunii august 2020, inculpatul s-a deplasat din localitatea Ruseni, județul Neamț, către municipiul București, prilej cu care a negociat vânzarea armei letale model AK 74, cele două încărcătoare, 63 cartușe și o grenadă ofensivă RG 42, solicitând suma de 1.500 euro în schimbul acestora.

a46b8c06-a0a5-464e-a1e5-63bd3c4578b5.jpg

Ulterior acestui moment, același suspect s-a deplasat din localitatea Ruseni în municipiul Cluj Napoca, în scopul identificării și dezgropării armei letale AK 74, calibru 5,45 producție rusească, a celor două încărcătoare și a unui număr de 63 de cartușe, respectiv a grenadei ofensive RG 42.

b428a3c1-d54d-4548-941c-195bfa5397ad.jpg

În cursul lunii aprilie 2021, arma, cartușele și grenada au fost identificate pe raza municipiului Cluj Napoca.

La data de 26.05.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, au organizat o acţiune operativă pe raza județului Neamț în cadrul căreia au fost efectuate 4 percheziții domiciliare și 2 percheziții auto, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, constând într-un număr de 4 telefoane mobile, 2 stick-uri de memorie tip USB, respectiv mai multe înscrisuri de tip transferuri Money Gram, bonuri, facturi fiscale, bilete de avion și înscrisuri ce conțin date de interes operativ.

La data de 26.05.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț au dispus reţinerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, iar, la data de 27.05.2021, Tribunalul Neamț a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile”.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

În activități, au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Comentarii Facebook